• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skapa vintermakeupen

  Tittar ett blekt och glåmigt ansikte tillbaka i badrumsspegeln? Lär dig vintermakeup-knepen som trollar fram en fräsch sommarlook mitt i vintern.

  För ansiktetDu behöver: Terracottapuder, rouge, highlighter. Verktyg: 2 penslar.
  Foto: Heléne Linsjö, Charlotte Strömwall

  Före
  Foto: Heléne Linsjö, Charlotte Strömwall

  För ögonen.Du behöver: 3 ögonskuggor, kajal, mascara, ögonbryns-penna, ögonbrynsgel Verktyg: Skumgummi-applikatorer, tops, två penslar
  Foto: Heléne Linsjö, Charlotte Strömwall

  Makeupen med toner i brons och guld passar bra om man vill locka fram känslan av en fräsch hy.

  Här är nyanserna valda efter modellens varma färgskala. Välj koppar och vinrött om du i stället vill att din makeup ska gå åt det kalla hållet.

  Glöm inte grunden. Börja med att smörja in ansiktet med en fuktighetscreme anpassad efter din hudtyp och årstid. På vintern är hyn ofta mycket torrare än på sommaren.

  Peela dig därför gärna några gånger per vecka med en mild skrubbcreme. Använd också en fuktighetsmask någon gång per vecka om din hy är mycket torr. På så sätt får du ett fint underlag för din makeup.


  FÖR ANSIKTET


  1. Applicera sparsamt med terracottapuder i hela ansiktet utom under ögonen. Skapa formen genom att förstärka ytterligare längs kindbenets undersida. Börja vid tinningen och arbeta in mot ansiktet.

  2. Förstärk det solkyssta intrycket med ett rouge i en färgmix av vinrött och rost. Applicera sparsamt på kindkudden med cirklande rörelser.

  3. För ökad lyster lägg en cremebaserad highlighter i en elfenbensskimrande nyans. Lägg på kindbenets högsta punkt.

  FÖR LÄPPARNA


  Du behöver: Läppenna, i en så naturlig nyans som möjligt, läppglans.

  Använd en penna som ligger så nära läpparnas naturliga färg som möjligt, men i en varm nyans. Lägg en kontur med pennan och fyll på med läppglans i samma nyans som läppennan. Klart!

  FÖR ÖGONEN


  1. Applicera elfenbensfärgad ögonskugga med pärlemor under ögonbryn och i inre ögonvrån. Använd en skumgummiapplikator.

  2. För att skapa kontrast och ge ögonen djup bör ögonmakeupen vara mörkast vid ögonfransrötterna. Börja därför med att dra en linje längs övre fransraden. Välj en nyans som är mörkare och djupare än färgerna på ögonskuggorna. Mjuka upp linjen genom att sudda med en tops längs den övre kanten.

  3. Lägg en bronsfärgad skugga direkt på den uttonade pennlinjen. Tona ut inåt mot ögonlocket och upp mot globlinjen.

  4. Fortsätt med en djup, mörk guldskugga i globlinjen och följ ögats naturliga form. Tona samman noga med den första skuggan.
  Applicera mascara, fyll i ögonbrynen med penna, fixera med ögonbrynsgel. Klart!


  Makeupartistens tips:

  Våga mer färg så ser du piggare ut!

  Vilket är ditt bästa piggtips i vinterglåmiga februari?
  – Svenska kvinnor är lite för rädda för färg på munnen. Prova ett läppglans i en lite skarpare färg än du är van vid men använd den försiktigt. Detsamma gäller rouget, våga vara rosig om kinderna så ser du piggare ut. Face Stockholm har friska, krispiga färger för både läppar och kinder.

  Ska man tänka annorlunda när man sminkar sig på vintern än på sommaren?
  – Till sommaren kommer ofta make-upfärger i ljusa lätta färger som jag tycker blir för hårda mot en solbränd hy. Spara dem till vintern i stället, de smälter ihop vackrare med en ljus hy. På sommaren när vi är bruna passar djupare färger, prova med ett vinrött läppstift som cremerouge.

  Vilket är det vanligaste smink-felet de flesta gör?
  – Många har alldeles för mycket mascara. Lägg aldrig på mer än 1–2 lager, annars ser man bara fransarna men inte ögonen.

  Vilket är ditt bästa redskap?
  – Jag lägger gärna pengar på lite dyrare sminkborstar, favoriten från Shiseido har hållit i tio år. Men det finns flera bra billigare märken, till exempel Isadora och Åhléns. Välj naturhårspenslar som är rundklippta i formen.

  Av: Ann Dahl

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!