• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fixa festfrisyr och nyårsmakeup

  Med hjälp av plattången kan du trolla fram flera snygga frisyrer. Tillsammans med en glittrig och glammig makeup är du redo för årest sista fest.

  Festfrisyr 2: lockig partylook.Jennifer: "Volym är det som jag har eftertraktat mest, nu får jag det äntligen!"

  Festfrisyr 3: Uppsatt à la 60-tal.Jennifer: "Jättehäftigt! Det är ju lite rockabilly, som i Greese!"

  En bra bas får du till med primer, concealer och foundation. Fin hy är det viktigaste för en lyckad makeup!

  Glittrig ögonskugga, eyeliner och lösögonfransar ger en härligt glammig nyårslook.

  Självlimmande lösnaglar - klart på tre röda.
  Foto: Peter Knutson

  I nummer 50 fick Jennifer Sandström Modejourens hjälp med en ny klädstil. Nu är det dags för hår och make up. Sommarens solblonda hår har fövandlats till en tråkig utväxt och Jennifer hår skriker efter frisörhjälp. Heléne Hagman från salongen Tre Klippare klipper upp hennes hår så att Jennifers naturliga självfall och tjocklek kommer fram.

  Håret färgas i tre olika blonda nyanser för att skapa ett så naturligt intryck som möjligt. När volymen och de blonda färgerna är på plats får Jennifer tre tips om hur hon kan att variera håret på flera sätt. Med hjälp av stylingtången får hon en lockig frisyr, en rak vardagsfrisyr och en snygg 60-talsuppsättning som blir perfekt på nyårsfesten.

  • Festfrisyr 1
  Slätt och snyggt
  Håret måste vara riktigt torrt och tången riktigt varm innan du börjar platta. Använd en värmeskyddande produkt och platta håret lite inåt.

  • Festfrisyr 2
  Partylook med lockar
  1 En keramiktång med en rörlig platta funkar bäst för den här frisyren, med en vanlig plattång blir det lätt lite kantigt. Börja längst in i hårbotten och gör en böj så att håret får volym.

  2 Dra stylingtången utmed topparna och forma en lock.

  • Festfrisyr 3
  Uppsatt à la 60-tal
  1 Plattånga håret och vrid topparna utåt.

  2 Tupera håret för att skapa volym på hjässan.

  3 Fäst upp hårklämmor så du får höjd på frisyren, fixera med spray.


  Makeup

  • Basen
  Primer och foundation
  1 Applicera en primer med en svamp för att få ett jämnt resultat och undvika bakterier i ansiktet. Primern jämnar ut huden och gör att en foundation sitter bättre.

  2 Dutta ut concealer i fåror och på mörka områden. Jobba med "arg-rynkan", mellan ögonen, under ögon och runt näsrötter, där man lätt kan bli lite röd, speciellt i förkylningstider.

  3 Jobba ihop concealer med foundation, glöm inte hals och röda öron. Jämna ut foundation mot halsen så att det inte blir en ful kant.
  Ta alltid hjälp av en expert när du väljer foundation och byt färg efter säsong.

  4 Fixera med transparent puder. Puffa över hela ansiktet och glöm inte läppar och öron, det ska hålla hela kvällen. Många är lite feta i t-zonen, pudra lite extra där.

  • Ögonen
  Glitter på ögonlocken:
  Lägg först önskad ögonskugga, Jennifer har fått en gråblå puderskugga. Applicera sedan lite fett ovanpå skuggan, till exempel ett rouge eller en ögonskugga i cremform. Nu fastnar glittret bättre och ramlar inte ned. Dutta på över hela ögonlocket och glittra i kapp med nyårsaftons fyrverkerier.

  Eyeliner:
  Måla lite smalare vid ögonvrån och något bredare utåt mot yttersta ögonvrån, sträva uppåt. Kosta på dig en bra eyeliner som inte kladdar och kletar. Helene penslar på ögonskugga istället för eyeliner under ögat, det ger ett mindre hårt intryck.

  Lösögonfransar:
  För extra nyårstouch, limma på en ögonfrans och kläm fast. Välj ett vattenfast lim om fransarna ska sitta ett tag.

  • Naglarna
  Självlimmande lösnaglar:
  Bara att klämma fast, klart på tre röda.

  – Glöm inte bort att vårda dina händer och naglar. Lägg på en "cuticle oil" på naglarna varje kväll om du har mycket självsprickor på naglarna som Jennifer, tipsa Helén.

  – Det här är perfekt för mig! Just nu kan jag inte ha naglar överhuvudtaget eftersom jag håller på att renovera hemma, säger Jennifer.

  Av: Ebba Strömqvist, styling Heléne Hagman/Tre Klippare

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!