• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lotte Ivarson Sandén: Att resa är att samla på goda historier

  Resor är ju inte bara upplevelser för stunden utan de blir också historier att berätta, att ta fram och tänka tillbaka på.

  Lotte Ivarson Sandén: Att resa är att samla på goda historier

  Nej, än har jag inte planerat några längre resor, jag avvaktar läget lite till. Men man kan ju alltid drömma sig tillbaka och minnas platser man besökt tidigare. Resor är ju inte bara upplevelser för stunden utan de blir också historier att berätta, att ta fram och tänka tillbaka på en mörk och regntung höst. 

   

  Min första utlandsresa, om man inte räknar våra nordiska grannländer Finland och Norge, gick till London. Jag var tio år och allt var oändligt spännande! Historien från den resan, som jag berättat till leda för släkt och vänner (men inte för er, kära läsare!) utspelar sig på Windsor Safari Park, dit hela familjen åkte i hyrd bil. Personalen på uthyrningsfirman varnade oss för att de närgångna aporna kunde repa lacken på bilen, när vi glatt berättade vart vi var på väg.

  Vad de inte varnade för var att ett GIGANTISKT lejon kunde hoppa upp på biltaket och fullkomligt demolera det. Puh, det hände inte oss – men bilen framför! Den dramatiken glömmer man inte i första taget! Alla klarade sig utan men, även lejonet, och man hoppas ju att den där familjen hade en bra försäkring på bilen.

   

  När jag fyllde 30 firade jag med en efterlängtad resa till Sydamerika, äventyrlig som jag var på den tiden. 

  Mer av ett antiklimax när det gäller möten med vilda djur var den nattliga guidade turen i Amazonas djungel där vi skulle få se livs levande kajmaner (en slags alligator). I skenet av pannlampor gick vi på stockar över stup – håll i er hårt, manade guiden – och till slut stod vi på en höjd och blickade ner mot en stor sjö. På väldigt, väldigt långt håll syntes några ögon lysa när ljuset från pannlamporna träffade dem. Kanske var det kajmaner ... Och nästa dag, i dagsljus, gick vi på samma stock – över en avgrund på cirka en halv meter.

   

  Istället för att resa bort på riktigt just nu, gör jag en matresa i sinnet till norra Italien. 

   

   

   

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!