• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Åh nej, jag fortsätter hålla mig på min kant!

    Nu när vi är vaccinerade. Ska vi återgå till att hälsa på det gamla viset?

    Åh nej, jag fortsätter hålla mig på min kant!

    Det började redan tidigt i somras. Händer som sträcktes fram, för ett handslag eller till och med en omfamning. 

    "Vi är vaccinerade, nu är det fritt fram att hälsa på det gamla goda viset", hävdade glatt de vitala 80-plussarna på studentkalaset. 

    Det kändes inte helt bekvämt men man ville ju inte vara knusslig och stå på en och en halv meters avstånd och vifta bort en utsträckt hand. Bara att le och greppa tag! 

    Färdigvaccinerad och med vaccinpasset i högsta hugg tvekar jag fortfarande när jag möter nya människor. Är det ändå inte lite skönt att vifta med handen på lagom avstånd? Är det bara jag eller finns det fler som uppskattar att få ha personligt utrymme även när man befinner sig bland folk? Som gärna kramar vänner och familj men kanske inte den ytliga bekantingen? 

    För att inte tala om att slippa stressigt flåsande i nacken när man står i kön i matbutiken. Hallå där, strecket i golvet är DÄR BORTA! Får man ens tänka det längre? Den där halvannan metern, tillsammans med oändliga mängder alkogel, har ju räddat många av oss inte bara från corona utan vi har även sluppit ett antal dagisförkylningar och den urjobbiga vinterkräksjukan.

    Så ta inte ifrån oss golvmarkeringar och flaskorna med handsprit utan låt dessa pandemifenomen fortsätta välkomna oss in i affärerna, som skyddsnät mot alla vardagsbasilusker. Vi har nog lite till mans dragit på oss en släng av bacillskräck, och det kanske inte är så fel?

     I detta nummer fortsätter vår serie om hur vi kommer ut på andra sidan av coronan. Vad värdesätter vi mest att göra igen, och vilka nya vanor behåller vi? Läs om de postpandemiska livsstilstrenderna på sidan 16.

     

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!