Lisa Förare Winbladh: “Varsågod! En ny klädkod anpassad för kristider”

Vi som har förmånen att kunna arbeta hemifrån lever säkrare än de hjältar som håller igång samhället. Vi borde verkligen inte gnälla. Men det finns...

Vi som har förmånen att kunna arbeta hemifrån lever säkrare än de hjältar som håller igång samhället. Vi borde verkligen inte gnälla. Men det finns dagar då festabstinensen kryper i kroppen och jag förfaller till självömkan.

De enda som kalasar är malen som ostörd ger sig på finkostymen och dammråttorna som dansar på sminkbordet. Så här kan vi inte ha det! Det behövs helt enkelt en ny klädkod anpassad för kristider. För att upprätthålla världsglädjen har jag helt sonika skapat en ny klädkod för den nya tidens mer högtidliga tillfällen. Det är bara en tidsfråga tills den rekommenderas av Fohm, så du kan ligga i framkant genom att implementera den redan nu. Jag föregår redan med gott exempel. Låt dig inspireras!

 

Hämta posten (10 meter)

Här kan man komma undan med en nedtonad första-dejten-look: diskret men ändå lockande. Glittrig an­gorakofta, snäv kjol och liten klack för att framhäva vaderna. En snabb makeup med läppstift, puder och mascara räcker långt. Jag plockar dessutom fram parfymen med kattmynta för att försäkra mig om trånande ögonkast. I regel är det nämligen bara grannens trinda katt som ser mig.

 

Hämta pizza på Gunnars gatukök (300 meter)

Här har man bara en minut på sig att göra intryck, så det gäller att ta i! Röda läppar och dito naglar. Urringat är ett måste även i minusgrader, men det är tillåtet att slänga en kashmirkappa över skuldrorna. Om du känner dig ostadig på fötterna på isiga gator är det helt okej med broddar på mockapumpsen. Känner du ett alarmerande tryck över bröstet? Lugn, bara lugn! Det beror inte på covid utan på att det är första gången på tre månader du har behå. Tweedkavaj och filthatt är passande klädsel för herrar.

 

Handla i kvartersbutiken (450 meter)

Att visa respekt för sina matshoppande medmänniskor handlar inte bara om att hålla avstånd. Veckans sociala höjdpunkt kräver att vi alla anstränger oss lite extra för att erbjuda andra ögonfägnad. Jag plockar fram den lilla svarta och de ärvda pärlorna.  Även enhetlig byxdress kan passera om den kompletteras med örhängen och högklackat. Numera råder slipstvång för herrar i alla butiker större än tjugofem kvadratmeter.

 

Utomhusfika på Herrängens gård (500 meter)

Månadens höjdpunkt. Här krävs förberedelser i paritet med dem som i normala tider endast gäller vid ­Nobelfesten. Långklänning och frack, förstås. Långa sidenhandskar är både hygieniska och eleganta. Endast matchande munskydd i kashmir eller mullbärssilke accepteras. Gärna strassbroderade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top