• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Chefredaktör Åsa Holmström: "Nu är det dags för vissa att hålla truten"

  Vår chefredaktör om pandemins största gnällspikar.

  Chefredaktör Åsa Holmström: "Nu är det dags för vissa att hålla truten"

  Jag är så trött på klagomuren. Tredje vågen av pandemin hotar och liv i karantän är svårt för oss alla. Men vissa verkar ha det rent eländigt. Och nu tänker jag inte på dem som verkligen drabbats på allvar, utan på GNÄLLARNA. De som likt Krösa-Maja alltid hittar det där lilla extra negativa. De som gör min härliga promenad till en ökenvandring, som låter gallan rinna in i mina oskyddade öron och får mig att slokörad halta hemåt. Stopp! Jag vill ha betalt för att lyssna! Använd mig inte som gratis terapeut och slaskhink.

  Jag tänker absolut aldrig mer lägga huvudet på sned och humma medlidsamt till dem som ojar över att gymmet är stängt, de som längtar förtvivlat efter bio och fotbollsmatcher, känner att shoppingsuget tränger på något förfärligt eller de stackare vars strupar nu torkar med alkoholförbud efter åtta. Tyst på er! Jag orkar inte! Ni kommer att mala sönder oss andra i en grottekvarn av gnöl. Vi har väl ett gemensamt ansvar att klara av det här?

  Som motvikt har jag gjort en lista på oväntade fördelar som karantänen för med sig. Se bara:

  FRYSFYND. Jag är äntligen nere på botten av min frys! Istället för en livsfarlig runda i mataffären blir det lagerrensning. Vad låg längst ner om inte en påse svamp – från 2015. Efter en snabb riskkalkyl bestämde jag mig för att det var bättre att äta svampen än att gå och handla. Och ni ser, en härlig svamppasta senare mår jag finfint!

  HJÄRNGYMPA. Snart har jag också betat av mitt bokberg. Så mycket bra jag hunnit läsa istället för att ränna till gymmet, så många korsord jag löst istället för att åka buss i rusningstrafik. Kroppen har fått vila, hjärnan jobba.

  SHOPSTOPP. I brist på stressiga rearundor har jag lärt mig uppskatta gamla godingar. Mysbyxor och tjocktröja är den nya lilla svarta. Nystruken klänning känns befriande långt bort. Föna håret? Har glömt hur man gör.

  BUDGETSANERING. Med tanke på exemplen ovan förstår ni att jag numera har en ekonomi i toppform. Borta är buss­kort, jobbluncher, kontorskläder och rikliga mängder impulsköpt mat som hamnar i frysen och slängs åratal senare.

  Går det upp mot att krama barnen? Så klart inte. Men att se det lilla positiva kan ändå göra stor skillnad.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!