• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Icakurirens nya chefredaktör Åsa Holmström: "Med skräckblandad förtjusning på nya jobbet"

  Vi på den delvis nya redaktionen ska kämpa för att göra tidningen minst lika bra som alla ni läsare är vana vid, skriver Icakurirens nya chefredaktör Åsa Holmström.

  Bästa läsare. Nu blir ni kanske förskräckta när en helt främmande människa dyker upp där Helena Rönnbergs kloka ord tidigare stärkt och inspirerat er. Jaha, vem är hon den nya och vad gör hon där? Varför sitter hon här på sidan och tar plats?

  Faktiskt har jag ställt den frågan till mig själv. Men jag kom snabbt på svaret: Därför att det här är ett av de roligaste jobb jag kan tänka mig. Roligt, och oroligt. Det är med ett slags skräckblandad förtjusning jag nu tar över Icakuriren. Jag har respekt, både för tidningens anor och för er läsare, det ska ni veta. Redan före min debut här på redaktionen fick jag en del irriterade mejl om varför det ska ändras saker nu när det mesta är så bra.

  Säkert har ni läst Helenas senaste krönikor. Att tidningen nu flyttas till Malmö och att Helena valt att börja ett nytt jobb. Och visst är det svårt med förändringar av det vi tycker om. Själv blev jag nyss rasande i ­affären för att mina favoritkex bytt förpackning. Inte alls lika trivsam design! För att inte tala om tekniska nymodigheter. En ny fjärrkontroll till tv:n är ju så fruktansvärt irriterande, kan nästan leda till magsår.

  Faktiskt ligger det i våra gener att vara motståndare till allt nytt. Att bestämt säga nej till det som känns okänt och osäkert. Ja, förr var det rentav livsviktigt att rusa ut ur grottan och hojta "STOPP OCH BELÄGG" när något misstänkt närmade sig.

  Men nu, som moderna människor, kan vi till och med uppskatta förändringar. Och även en redaktör måste få röra på sig. Till och med på Icakuriren. Jag hoppas innerligt att Helena kommer att trivas på sitt nya jobb och att ni inte ropar stopp och belägg till mig.

  Med det inte sagt att Icakuriren kommer att förändras särskilt mycket. Vi på den delvis nya redaktionen ska kämpa för att göra tidningen minst lika bra som alla ni läsare är vana vid. Alla duktiga skribenter kommer att finnas kvar, liksom alla uppskattade avdelningar. Själv började jag en gång i tiden som konsumentjournalist, så den flaggan ska vi hålla i topp.

  Och Malmö då? Det ska nog bli bra. Att få lite perspektiv utanför Stockholm har aldrig skadat. Och vi kommer inte att skriva på skånska, det lovar jag.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!