• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Linda Skugge: "Lyft kvinnor istället för frisyrer"

  Icakurirens krönikör blev förskräckt över nyhetsbrevet som skickades ut från Isabella "Blondinbella" Löwengrips företag dagen efter att hon blivit utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna.

  Näringslivets mäktigaste kvinna heter Isabella Löwengrip, mer känd som Blondinbella. Med en företagsgrupp vars omsättning är åttio miljoner och en egen plattform som varje vecka når ut till en och en halv miljon kvinnor och grundare av Skandinaviens största aktiegrupp för kvinnor är hon extremt värd titeln som Veckans Affärer utser en gång per år.

  Isabella säger till Veckans Affärer att hon gillar att vara med och påverka, att det gör henne otroligt stolt och att hon använder sina kanaler till något som hon tycker är vettigt.

  Något som inspirerar mig är att hon alltid varit extremt prestigelös. Under de senaste tolv åren har hon startat tolv bolag, varav åtta inte har lyft, men av vilka fyra har det. Hon säger att hon måste resa sig efter den åttonde gången och tänka att det inte var så farligt den här gången heller. 

  Hon säger också att hennes största mål i livet inte är att sälja skönhetsprodukter utan vad man kan åstadkomma i samband med försäljningen. Som ett exempel nämner hon en stad i Saudiarabien där de nyligen börjat sälja. Då är det inte deodoranterna som gör skillnaden utan möjligheten att kunna anställa kvinnor på plats.

  Det är Isabellas drivkraft, att göra skillnad på riktigt. Hon förstår att den allra viktigaste kvinnofrågan är att hjälpa kvinnor att bli ekonomiskt oberoende av en partner. Att bli helt självständiga. För att hon verkligen fattar och bryr sig och jobbar för att göra skillnad. På riktigt.

  Därför blir jag både ledsen och förskräckt när hennes företag – dagen efter utmärkelsen – skickar ut ett nyhetsbrev med texten: "Vi säger grattis till vår fantastiska medgrundare och kreativa chef Isabella Löwengrip som i går fick ta emot priset för näringslivets mäktigaste kvinna 2018. Nedan kan du läsa om hur hon stajlade håret innan galan."

  Jag kan utan att ens behöva tänka särskilt länge komma på en mängd saker hon istället hade kunnat skriva. Varför inte en kort intervju med en kvinna som de anställt i Saudiarabien och som på så sätt kommer närmare ett ekonomiskt självständigt liv? Eller bjuda på sina största misslyckanden som företagare för att visa att hon själv är långt ifrån perfekt – vilket skulle få många kvinnor (i alla åldrar) att känna sig mindre odugliga och kanske istället våga satsa på sin dröm, de också?

  Överhuvudtaget tror jag att många, många kvinnor skulle vilja veta mer om hur Isabella kände sig när hon var tvungen att resa sig efter den där åttonde gången, då hon tänkte (och visste!) att det inte är så farligt den här gången heller.

  Vill ni veta hur Isabella stajlade håret?

  Inför själva stajlingen preppade hon håret med värmeskyddande saltvattensprej som skydd. Sedan använde hon en annan sprej för att bygga fantastisk volym. Stajlingen avslutades med en tredje sprej, en "anti-frizz" som "tämjer" hårstråna.

  Tre olika sprejer alltså, till näringslivets mäktigaste kvinna. För att "tämja" hennes hår. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!