• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tjat är underskattat

  "Kämpa och alltid tjata. Tjat är en underskattad väg till att nå sina mål."

  Linda Skugge

  Tyvärr så är jag begåvad med en riktigt dålig och skamlig egenskap, nämligen avundsjuka.
  På mitt jobb Teater Brunnsgatan Fyra skulle vi anlita en ljussättare och allas röster höjdes i enstämmig kör. Tobias Hagström-Ståhl på Sutoda ska vi ha, han är ett geni! ALLA vill ha honom just nu, han har så mycket jobb att han knappt hinner med allt, han får till och med jobb ute i världen och det är han som ljussätter The Knifes turné.

  Här satte min avundsjuka in. Till en början döpte jag honom till Tobias Geni i min Iphone (ja jag skäms när jag skriver det här). Sedan fick jag snabbt ta bort ordet geni i telefonboken i och med att så många ville att jag skulle dela hans kontakt. Så det stämde verkligen, ALLA ville ha tag i honom.

  Min avundsjuka gick här ännu djupare. Om det nu var så att han var så otroligt bra på det han gör, sätta scenljus, så att jobben bara rasar in så måste det betyda att jag är extremt dålig på det jag gör: Att skriva. För jag har aldrig blivit så överöst med skrivjobb (eller andra jobb för den delen) att jag inte hinner med dem. Det har aldrig någonsin varit så att ALLA vill ha mig. Avundsjukan riktigt skär i mig när jag tänker på det.
  Skrivjobben brukar jag få tjata mig till. Det är aldrig någon redaktör som själv kommer på att "Linda, henne ska vi ha, för hon är ett GENI!". Jag är väl inte tillräckligt intressant eller bra och det får hela mig att skaka av avundsjuka över de där människorna som ALLA vill ha.

  Visst har det många gånger blivit så att jag fått saker som jag velat ha, men samtliga gånger så har jag då själv fått kämpa för att nå målet. Kämpa och alltid tjata. Tjat är en underskattad väg till att nå sina mål.

  Mitt jobb som producent på Teater Brunnsgatan Fyra fick jag eftersom jag helt enkelt föreslog mig själv som producent, inte för att "Hej Linda, vill DU bli vår nya producent?".
  Nyligen så tatuerande jag in Ing-runan på höger ringfinger. Jag valde just Ing-runan för att den representerar den manliga sexualiteten, men också sädens kraft i bemärkelsen åkerns gröda. Den manliga energin betecknas av skapande kreativitet, av riktandet av livsenergin, och för den aktiva, initiativtagande principen i universum.

  Jag tänkte att det passar mig, eftersom jag är den som tar initiativ. Jag kommer aldrig vara hon som ALLA vill ha. Jag är inte den som får frågan, utan jag är den som själv ställer frågan. Ingenting kommer automatiskt till mig utan jag måste ta initiativet.
  Eftersom ALLA på teatern ville ha Tobias så blev det han och han gjorde dessutom ett strålande jobb. Han gjorde det han skulle, snabbt och smidigt, och pep sedan iväg. Föredömligt! Geni!

  Av Linda Skugge

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!