Ätbara nyheter i fröhyllan

Att vilja odla sina egna grönsaker har med den starka hälsotrenden att göra. Se årets gröna trender nedan. Färskare än så blir det inte!

Ätbara nyheter i fröhyllan

Varför inte testa att odla kålrabbi? Här ett ekologiskt frö ‘Rasko’ som direktsås redan i april. Rotfrukten ska inte ge några trådar inuti.

 

Ätbara nyheter i fröhyllan

En färgklick i matlagningen är polkabetan ‘Chioggia’. Smaken är mild och söt, och betan färgar inte av sig vid tillagning.

 

Ätbara nyheter i fröhyllan

Kul chili! ‘Habanero dulce, C, chinense’ är en smaksättare, men inte het som vissa andra sorter, snarare fruktig. Den påminner om vanlig paprika rent styrkemässigt men ger en aromatisk doft när den skärs upp.

 

Ätbara nyheter i fröhyllan

Vacker squash med egen personlighet! Musselsquashen F 1, ‘Kermit’ har en mild smak och kan användas på många sätt, grillad, i sallader eller i grytor. Lättodlad, förkultiveras gärna, ger riklig skörd, frukterna blir cirka 5–7 centimeter stora.

 

Ätbara nyheter i fröhyllan

Ramslök, ‘Allium ursinum’, har blivit riktigt populär på senare år. Den har en smak som påminner om vitlök och växer vilt på exempelvis Gotland. Du som saknar den kan så egna frön, förkultiveras i vår eller sås direkt på en skuggig plats framåt senhösten.

 

Ätbara nyheter i fröhyllan

Härligt med egen sallad! Den här, ‘Blushed Butter Cos’ har fått flera utnämningar som “godaste salladen”. Den blir rödare ju senare på säsongen det blir.


Hemodlade grönsaker står högt i kurs >>

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top