• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ätbara nyheter i fröhyllan

  Att vilja odla sina egna grönsaker har med den starka hälsotrenden att göra. Se årets gröna trender nedan. Färskare än så blir det inte!

  Bild 1149943

  Varför inte testa att odla kålrabbi? Här ett ekologiskt frö 'Rasko' som direktsås redan i april. Rotfrukten ska inte ge några trådar inuti.

   

  Bild 1149944

  En färgklick i matlagningen är polkabetan 'Chioggia'. Smaken är mild och söt, och betan färgar inte av sig vid tillagning.

   

  Bild 1149945

  Kul chili! 'Habanero dulce, C, chinense' är en smaksättare, men inte het som vissa andra sorter, snarare fruktig. Den påminner om vanlig paprika rent styrkemässigt men ger en aromatisk doft när den skärs upp.

   

  Bild 1149946

  Vacker squash med egen personlighet! Musselsquashen F 1, 'Kermit' har en mild smak och kan användas på många sätt, grillad, i sallader eller i grytor. Lättodlad, förkultiveras gärna, ger riklig skörd, frukterna blir cirka 5–7 centimeter stora.

   

  Bild 1149947

  Ramslök, 'Allium ursinum', har blivit riktigt populär på senare år. Den har en smak som påminner om vitlök och växer vilt på exempelvis Gotland. Du som saknar den kan så egna frön, förkultiveras i vår eller sås direkt på en skuggig plats framåt senhösten.

   

  Bild 1149948

  Härligt med egen sallad! Den här, 'Blushed Butter Cos' har fått flera utnämningar som "godaste salladen". Den blir rödare ju senare på säsongen det blir.


  Hemodlade grönsaker står högt i kurs >>

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!