• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vårfina fönster på 3 sätt

  Vårljuset är på väg tillbaka och då vill vi vara redo med fina fönster. Med enkla knep inreder du fönsterbrädan i ett tema som passar dig. Här är tre stilar för härlig vårkänsla.


  Visa album

  Härliga vårljus, som vi har längtat! Ett fint fönster är bästa sättet att förbereda för den nya säsongen.
  Vi glömmer lätt bort att fönster är en stor del av rummet. Det ger utsikt och ska släppa in ljus, och samtidigt bildar det formen av en tavla som ramar in. Du kan välja att stänga ute eller släppa in, skydda från insyn eller ge ögat en fri horisont. Med andra ord kan det vara värt att ägna en stund åt att inreda ditt fönster. Det är också en perfekt plats att samla vackra saker på, eftersom de syns så bra där i ljuset.

  Gardiner är ett fiffigt sätt att rama in ett fönster. Här är några saker att tänka på när du ska välja. Material och färg styr vilken känsla du vill förmedla. Ett tätt tyg mörklägger, ett tunt tyg silar ljuset.
  En persienn ger dig båda möjligheterna. Tänk också på att du kan sätta upp skenor som tillåter flera lager av textilier och då kan du ha en skir gardin på dagen och sedan dra för en tjock gardin när det är dags att sova. Ett mörkt tyg ger en skarpare kontrast mellan ute och inne, vilket kan vara effektfullt men också svårt för ögat att ta till sig.


  Klassiska fönsterdekorationer är förstås växter av alla slag. Det är härligt och livgivande och de trivs oftast i fönstret. Krukor är en fin inrednings-
  detalj som går att få i alla stilar. Häng grönskan högt i en ampel och variera höjden på krukorna på fönsterbrädet så får du en spännande djungel! Varför inte odla något ätbart eller välja en väldoftande växt?

  Ett material som passar fint i fönstret är glas. Solljuset bryts vackert i alla slags glasytor och ger spännande skuggor och ett gnistrande skimmer. Men var heller inte rädd för att skapa en scen i ditt fönster, en plats för saker som speglar dina intressen och ditt samlande. Den naturliga inramningen gör att fönstret är ett blickfång, inte bara för utsiktens skull utan även för det du ställer där.
  Så passa på och visa vem du är. Vi går en ny vår till mötes!

  Av: Anna-Klara Fresk Aspegren

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!