• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Pumpa till halloween

  Pryd en pumpa till Halloween. Glöm alla grinande halloween-gubbar och låt din pumpa få bli fin i år. Här visar vi 4 olika alternativ hur du med enkla medel gör din egen stil på pumpan.

  Pumpa till halloween
  Pumpalykta med krans av blommor. Foto: Ina Agency

  Pumpa till halloween
  Pryd pumpan med guld. Foto: Ina Agency

  Pumpa till halloween
  Låt pumpan blomma! Foto: Ina Agency

  Pumpalykta med krans

  Du behöver

  1 liten pumpa
  1 kniv eller annat verktyg att karva med
  1 sked
  1 blyertspenna
  1 värmeljus
  Några kvistar snöbär
  Ståltråd

  Så gör du

  1. Skär av toppen på pumpan med den stora kniven. Gröp ur pumpans fruktkött med skeden (det kan du göra pumpasoppa eller pumpapaj av till exempel, du hittar många recept på icakuriren.se).

  2. Rita ditt personliga mönster med blyertspennan direkt på pumpa-skalet. Skär ut mönstret med den lilla kniven. Antingen låter du ett tunt lager av fruktköttet vara kvar eller så skär du igenom hela fruktköttet. Den förstnämnda varianten ger ett mer lågmält ljus.
  3. Sätt ett värmeljus inuti pumpan och placera den på ett vackert fat. Bind samman några kvistar snöbär med lite ståltråd och dekorera runt om pumpan.

  Låt pumpan blomma!

  En härlig färgkaramell får du om du gröper ur en pumpa och låter öppningen bli tillräckligt vid för att få plats med ett härligt fång höstblommor. De ska naturligtvis stå i vatten. Ta sedan ett vackert fat och placera vasen där tillsammans med några andra pumpor och växtdelar i olika färgtoner och storlekar.

  Pynta pumpan med guld

  Ta en guldfärgad märkpenna och måla prickar eller något annat kul mönster. Låt torka. Ta en bit guldtråd och vira runt skaftet på pumpan. Lägg lite smått och gott runt omkring till ett vackert stilleben, och välj färger som matchar pumpan – rönnbär, physalis, japanska lyktor passar bra.

  Pumpa med vackert mönster

  Man måste inte ha ett ljus i varje pumpa! Vackert är att karva ut olika mönster i skalen, utan att gröpa ur pumpans inkrom. Samarrangera några pumpor, gärna i lite olika färgtoner – vackert!

  Bild 1156631

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!