Påskpyssel för hela familjen

Här visar vi några fina och enkla påskpyssel som passar hela familjen.

Påskpyssel för hela familjen

Gör små fina vita blommor

De små skira, vita pappers­blommorna är enkelt tillverkade av små glasunderlägg i papper.
Dessa kommer från Panduro hobby. Ett eller två papper på varandra nyps ihop i mitten och formas till blommor. Fäst en bit tunn ståltråd, som viras runt hårt. Se till att det blir en bit över att fästa i grenarna.

 

Påskpyssel för hela familjen

Påskris på nytt vis

Den här påsken tar vi in några rejäla grenar av kastanj, som får stora, vackra blad och fina vita blommor. Dekorera med figurer som du viker av papper. Blommor och tranor blir fint. Bra beskrivningar finns till
exempel på www.origami-club.com

 

Påskpyssel för hela familjen

Hemgjorda påskägg

Plocka fram gamla påskägg som blivit trista och slitna, eller som ni helt enkelt har tröttnat på.
Limma fast rivna bitar av tidnings- eller silkespapper. Ett enkelt limstift duger bra. Sedan kan man fästa ett fint band runt båda ägghalvorna och dekorera det på ovansidan med fjädrar eller bokmärken.
Ett tygband att vira runt med en instucken vårkvist är också enkelt och vackert.

 

Påskpyssel för hela familjen

Fjäderspel

Häfta fast fjädrar i vackra färger på ett hampasnöre. Det är också fint att blanda fjädrar med små trianglar som klipps till av tyg, ta gärna något som finns hemma.
Även de kan häftas fast, men det blir finare resultat om man limmar dem. En limpistol är en ganska billig och rolig investering.

Hushållsfärg och glitter

I välsorterade hobbybutiker, som t ex Panduro, och även Stockholms eter & essens­butik kan man hitta hushålls­färger, ätligt glitter och andra roliga dekorationsprodukter.
www.pandurohobby.se
www.essencefabriken.se

Av Malin Landqvist

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top