• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Pynta bordet med pumpor

    Pumpor behöver inte bara användas som Halloweenlykta eller till matlagning, det kan också bli en vacker bordsprydnad. Här visar Titti Näslund hur du använder små pumpor som skålar i ett lågt bordsarrangemang.


    Visa album

    Bläddra i bildspelet ovan för att se hur du gör steg för steg.

    Du behöver:

    • 4 pumpor, ca 15 cm i diameter
    • 6 Germini och Gerbera (mindre)
    • 1 kvist skimmia
    • 2 kvistar med bär, här Johannesört Hypericum
    • 2 olika sorters kottar på kvist, här afrikanska Protea
    • 6 bergeniablad
    • 6 styva, odlade ekblad eller vintergröna blad
    • 4 kvistar med bär, här oxbär Cotoenaster
       

    Så här gör du:

    1.Gröp ur pumpan med en stor sked. Du kan använda pumpaköttet i en pumpapaj eller soppa om du vill. Lägg cellofan eller dubbel plastfolie i urgröpningen. Skär till en lagom stor bit oasis, som har fått ligga i blöt tills den sjönk. Placera oasis i urgröpningen. Fyll på lite vatten varje dag.

    2.Gruppera blommorna, varje sort för sig. Det är speciellt effektfullt när det gäller stora blommor som germini (ser ut som gerbera, men har mindre blommor). Här sticker Titti ner en skimmia. Kvisten med orange bär är en speciell, odlad form av johannesört, Hypericum, men du kan använda en kvist med andra orange eller röda bär som olvon eller nypon.

    3.Stick i ett par kvistar med olika sorters kottar, här afrikansk odlad kotte, protea. Placera blad runt om, här odlade ekblad. Bergeniabladen kan du rulla inåt och hålla ihop med en bit ståltråd.

    4.Stick i kvistar med bär i ett par hela pumpor. Titti använder oxbär, som hon först tagit bort bladen på. Använd syl eller en grov ståltråd, om det är svårt att få hål i pumpan.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!