• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sy ihop årets julkort

  Julkorten kan bli något annat än en plågsam plikt om du syr ihop dem i tid. Med lapp på lapp och ett par räta sömmar med symaskinen blir varje kort personligt.

  Foto: Björn Tesch

  Foto: Björn Tesch

  Foto: Björn Tesch

  Foto: Björn Tesch

  Foto: Björn Tesch

  Börja redan nu, någon mörk kväll när solljuset känns väldigt avlägset och man ännu inte fått börja tända adventsljusen. Den mest hösttrötte kan bli lite gladare av att rota i lådan med tyglappar och förlora sig bort i minnet av gamla gardiner och kjolar.

  Ta fram de mest glittriga tygerna, lägg till några guldiga band, ett tomteskägg eller bara lite vadd och kanske en självhäftande stjärna. Vik några A4-papper i mörka färger till dubbla kort och sätt symaskinens stygnlängd på fyra. När det är dags för att skriva korten är det fint att använda guld- eller silverpenna.

  Katarina får en elegant gran i silvernät med en självhäftande silverstjärna i toppen. Också den är sydd med en enda lodrät söm. Den glittrar som träden på Michigan Avenue, där vi båda kände oss hemma en gång.

  Birgit får ett paket med vackert band, för hon tycker om att göra fina presenter. Knyt ett band i rosett. Lägg en rektangulär tygbit på papperet med en bit av bandet mitt på. Sy fast rosetten och bandet med en lodrät söm. Sy sedan en lodrät söm på vardera sida av paketet.

  Jonas får en tomte med vitt skägg, som lillan kommer att gilla att dra i. Lägg hatten lite omlott över skägget (från hobbyaffären). Sy fast skägget med en vågrät söm, sedan hatten med en lodrät söm.

  Hadass får en stjärna, för hon firar Chanuka i stället för jul. Två glänsande trianglar läggs omlott och en långsmal triangel placeras nedanför. Allt sys ihop med en lodrät söm.

  Anna får en grön gran, för hon gillar att vara i skogen. Tre trianglar i olika storlek läggs omlott. Det räcker med en enda lodrät söm mitt på för att binda samman dem.

  Av: Anette Sievers

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!