Festfint med blad och sega råttor

Läckraste festdukningen gör du med en girlang av gröna löv. Lägg till några sega råttor så blir det både gott och snyggt.

Festfint med blad och sega råttor
Foto: Erich Blunck

Så här gör du

1. Använd snygga blad med ganska hårda skaft, t.ex syrén eller lind. Lägg bladet med baksidan uppåt. Stick in skaftet en bit från änden på bladet.
2. Dra till skaftet lite så att bladet ligger stadigt vikt.
3. Lägg ett nytt blad ovanpå det första. Med avigsidan upp. Stick skaftet igenom snibben som på det första bladet, men igenom det undre bladet också. Man kan göra ett litet jack med nageln om det är hårt att sticka igenom.
4. Dra ihop bladen i den påbörjade girlangen, genom att försiktigt dra i stjälkarna där de sticker ut på baksidan. Dra så att det känns stadigt Så här blir det på fram- och baksidan.
5. Amanda gör girlanger till sin syster som fyller år. Man kan också lägga bladen som en ring runt en tallrik eller skål.
6. Det blir ganska häftigt med råttbo i en girlang. Både gott och snyggt.

Av: Kerstin Alvestrand

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top