• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Helena Rönnberg: Sortera enligt s-metoden

  Hemma hos min svägerska var leksakerna sorterade i plastbackar. Duploklossar för sig, tågbanan och småbilarna för sig. Det var förstås ett sätt att få vardagen att funka, eftersom hon hade dagbarn. Med tydlig sortering och var sak på sin plats var det lättare att få barnen att hjälpa till och plocka undan efter dagens lek.  

  Det systemet har jag mer eller mindre framgångsrikt försökt att anamma hemma genom åren. Vid en storstädning färgsorterade jag till exempel mina kläder, mörka plagg för sig, ljusa för sig. Varje gång jag öppnade mina garderober njöt jag, tänk, det såg nästan ut som i en Ikeareklam. En prydlig rad av mörka klänningar, och till höger om den en lika prydlig rad av ljusa. Det kändes vuxet och effektivt. Lite som pappas hobbyrum när vi växte upp. Där varje spik, skruv och verktyg hade sin plats.

  Sedan hände det som alltid händer, att systemet nästan omärkligt började fallera. Inte för att det är det mest galna man kan ägna sig åt, att blanda ljusa och mörka t-shirts. Men en dag såg det inte ut som en reklam i min garderob längre. Det liknade mer en brokig loppis, där allt var inkorvat och man inte kunde avgöra var det ena linnet slutade och nästa tröja började. 

  I det här numret av Icakuriren ger sorteringsexperten Paulina Draganja sina bästa tips för att organisera upp hemmet. Nu när vårsolen så smått börjar titta in och vinterkläderna fortfarande vräker ut sig i hallen, är det inte bara jag som får lust att styra upp både hall och förråd. Jag ska kanske ta till mig expertens metod och rensa och sortera enligt de fyra s:en; spara, släng, skänk och sälj. Läs mer på sidan 52!

  Vi träffar också Sara Lundkvist från Skogstorp utanför Eskilstuna, som liksom många andra bävar inför våren och den stundande pollensäsongen. Dessutom tipsar vi om vårens postorderfavoriter, och så har vi smaktestat skivad kallrökt lax. 

  Sist men inte minst bjuder vår matredaktör Anna Tesch på en underbar påskmiddag med precis lagom många rätter och lekfulla tillbehör. Vad sägs om en rabatt med rädisor, och en söt liten pavlova som ser ut som ett ägg? Glad påsk!

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!