• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Helena Rönnberg: Vi står med båda fötterna på jorden

  Som jag tjatade på mamma när jag hade hittat de bruna stövlarna. Hittills hade mina kläder gått i stilen "praktiskt och ärvbart", och det var nog inte aktuellt att mina småbröder skulle vilja ärva ett par damstövlar. 

  Mamma påpekade att stövlarna var ofodrade ("Nej, mamma, jag kommer inte frysa!"), men framförallt menade hon att jag skulle få svårt att gå i så höga klackar.

  Trots hennes argument lyckades jag otroligt nog både få stövlarna och den midjekorta täckjackan (hon hade hellre sett mig i en rejäl jacka som gick ner ordentligt över stussen, som det heter på klädspråk). 

  Första morgonen med nya stövlarna skulle jag springa till bussen. Naturligtvis gjorde jag en praktvurpa. Precis som mamma förutspådde kunde jag nämligen inte gå i höga klackar, än mindre springa. 

  Jag är tacksam att jag slapp höra något om "vad var det jag sa", men mamma tyckte kanske att en sönderriven byxa och ett riktigt fult sår på knät var straff nog. 

  Sedan dess är jag mycket bestämd i mina val av skor. Jag vill kunna gå långt, och fort när jag behöver det. Jag provoceras av själva benämningen "sit down-shoes". Hur dumt får det bli, ett par skor som bara funkar att sitta och se snygg ut i? Själva existens-berättigandet för en sko är väl att den ska vara gångbar!

  Nu väljer allt fler kvinnor bekväma, fotvänliga skor

  Och jag tänker att om Icakuriren vore en kvinna skulle hon absolut välja bekväma skor, att vingla omkring på stilettklackar är inte Icakurirens grej. Vi vill kunna stå stadigt, vare sig det gäller att testa prylar eller ge dig råd om relationer. 

  I det här numret har vi testat mobilskal, och flera skal innehöll olagligt höga halter av gifter. Ett av de skal som får säljförbud är från butikskedjan Glitter, som faktiskt tidigare har varit i blåsväder. När Icakuriren 2007 lät testa bly i smycken var Glitter ett av de företag som hade alarmerande höga blyhalter i sina smycken. 

  En så stor kedja borde ha bättre koll på sina rutiner. Det är omoraliskt att sälja produkter till unga, som innehåller gifthalter långt över det tillåtna gränsvärdet.

  Nej, Glitter får en känga av oss – skärpning! 

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!