• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Helena Rönnberg: En läsmix för sköna dagar

  Julstämning på jobbet fixar vår gulliga receptionist Nadja Rantatupa.

  Mamma spottade i asken och gnuggade den stubbiga borsten i det svarta. Jag tittade på, fascinerad över hur hon stirrade in i spegeln och med van hand satte kakmascaran på ögonfransarna. Någon gång fick jag prova hennes läppstift och gröna ögonskugga, bara hemma förstås eftersom jag var barn. Det var spännande, även om jag såg ut ungefär som en påsk-
  kärring när jag var klar.

  Min kunskap om makeup har inte blivit mycket större sedan dess, det finns så många pryttlar och krämer och pennor. Hur ska man kunna välja?

  Kostar gör det också, man vill inte gärna chansa på någon kräm för flera hundra kronor. Inte för att jag sminkar mig särskilt mycket, under många år gjorde jag det inte alls, utom till fest. Men nu börjar mina egna färger blekna, huden ropar efter fukt, och jag skulle vilja göra en översyn av min sminkväska. 

  I det här numret av Icakuriren intervjuar vi makeup-artisten Mia Högfeldt, som tipsar om bra saker att ha i sminkväskan. Hennes filosofi är att smink inte ska dölja eller ta bort, utan framhäva det bästa i männi-skor. Få oss att trivas ännu bättre med oss själva. Ett av hennes råd är att ställa frågor till personalen i sminkdisken, verkligen ta dig tid att beskriva vad du vill få ut av en produkt, och be att få prova. Och att kanske inte gå till den yngsta expediten, utan en som vet själv hur mogen hud fungerar. Läs på sidan 42. Missa inte heller att vår konsumentreporter Kersti Byström har provat den nya chokladen som sägs ge oss vackrare hud. Apropå dyra skönhetsprodukter…

  Vi bjuder också på en läcker nyårsmeny, vår sommelier Charlotte Sjögren har valt ut det bästa bubblet till nyår och vi har testat hummer, både fryst och färsk. 

  Samtidigt, i Icakurirens julmix vill vi också passa på att väcka tanken om en riktigt vit jul. Författaren Hillevi Wahl och hennes familj firar jul helnyktert, och nu väljer allt fler att göra som hon. 

  Så här 100 år efter hans födelse sätter vår kulturredaktör Lotta Palmelius ljuset på legenden Frank Sinatra, och vår reporter Fredrik Kullberg har varit hemma hos en rockbjörn, artisten Björn Skifs, och pratat lust, karriär och åldrande. Mycket läsnöje och god jul! 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!