• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Grattis Lillemor och Olle - ni är Årets Bloggare!

  Icakurirens bloggtjänst fyller ett år. Det firar vi med att utse årets bästa bloggare. Vi har åkt till Strängnäs och träffat paret Alm, Lillemor, 69 och Olle,74. Läs deras tips hur du kommer i gång att blogga.

  Grattis Lillemor och Olle - ni är Årets Bloggare!

  I huset i Strängnäs trängs Lillemor och Olle med datorer, blommor, foton, virke och sågbockar. Växterna känns igen från Lillemors blogg Natur och odlingar och snickerierna från Olles Mina intressen, dans, slöjd, svamp, fiske, hus och hem. Bloggarna handlar om hemmet och de små äventyren i vardagen. Har man följt dem är ett besök i huset fyllt med igenkännanden.

  Sedan de startade för ett knappt år sedan har Lillemor och Olle legat i topp bland Icakurirens mest lästa bloggar. Det är en varm och mänsklig känsla som läsarna möts av.

  – Egentligen skriver vi inte för någon annan utan mest för att det är kul att blogga om vardagen för sig själv, säger Lillemor.

  Olle håller med.

  – Ja, mest är det för skojs skull men om ingen läste vad man skrev och kommenterade det så hade det inte varit lika roligt förstås.

  Det var Lillemor som först fick upp ögonen för bloggosfären. För tio år sedan vidareutbildade hon sig med en datorkurs på komvux och tog datorkörkort. Datorintresset växte och idag har hon sammanlagt gått tio datorkurser och en bildbehandlingskurs.

  Nu leder hon själv kurser där Olle och två vänner får lära sig mer om hur datorer och Internet.

  Olle återgäldar tjänsten genom att lära Lillemor hur den nyinköpta digitala systemkameran fungerar.

  Lillemors blogg är full med härliga bilder från vardagslivet, på hennes odlingar och mat medan Olle stolt visar upp bilder på det senaste snideriet eller vackra naturbilder tagna på skogspromenaden.

  Lillemor är vanligtvis den mest frekventa av de två med flera inlägg om dagen medan Olle ofta nöjer sig med ett. Lillemor släppte inte ens bloggen när hon semestrade i Spanien i somras.

  – Det var barnen och barnbarnen som ville att jag skulle börja blogga så till slut gjorde jag det. Det är ett bra sätt att hålla kontakten, säger Lillemor.

  Lillemor har haft flera bloggar på olika ställen men det är alltid till Icakuriren.se hon återvänder.

  – På andra sidor är det svårt att få kommentarer. Icakuriren.se är så enkel att förstå och man får många reaktioner på det man skriver.

  Att Olle skulle börja blogga någon annanstans var det aldrig tal om.

  – Vi har haft tidningen Icakuriren i över 50 år, lika länge som vi har varit gifta, så det kändes tryggt, säger han.

  De har också fått kontakt med flera andra bloggare på Icakuriren.se. De hjälps åt om något inte fungerar med datorn, frågar om blommor och byter fröer med varandra.

  – När en av de andra bloggarna vi pratar med berättade att hon skulle flytta till Thailand för en tid förmedlade vi kontakt med vår dotter som har ett hus där så att hon kunde få tips. Sedan träffades de till och med i Thailand, berättar Lillemor.

  – Man får större vyer om man läser andras bloggar, säger Olle.

  Olle har sedan juni förra året även haft en annan blogg, en där han valde att vara anonym. Han fick nämligen diagnosen prostatacancer och kände att han ville dela med sig av sina känslor och upplevelser men utan att väcka oro bland vännerna.

  Bloggen Cancer blev mycket uppskattad av läsarna och kommenterades flitigt.

  – Jag ville informera om prostatacancer. Lugna ner folk och säga att det inte är slutet att få diagnosen, säger Olle och fortsätter.

  – Jag skrev den bloggen lite annorlunda, med ett större lugn, med mer fakta och känslor. Bilderna jag lade upp vara alla naturbilder. Det var skönt att få skriva av sig under den perioden.

  Efter avslutad strålningsbehandling lade Olle ner cancerbloggen och i sista inlägget skrev han vem han var. Många av hans ursprungliga läsare lämnade uppmuntrande kommentarer både där och i den andra bloggen. Idag ser Olles prognos ljus ut.

  Lillemor och Olle tänker fortsätta blogga så vi ser fram emot många fler inlägg om blommor, mat, slöjd och svamp.

   

  Vi bloggar också!

  Det är som vanligt himla mycket av signaturen Mammaallmighty

  En väldigt personlig blogg som tar upp både tunga ämnen och vardagstrivialiteter på ett varmt och naturligt sätt. De välmatade inläggen är kryddade med härliga bilder på djur, familj och östgötsk natur som man ofta blir glad av. Vi och många med oss har följt Mammaallmighty i med och motgång under året som gått med stort intresse.

  Att tappa livslusten av signaturen Mamma utan livslust

  En allvarlig blogg om hur det är att leva med depression och ångest. Något som nästan är tabubelagt att tala offentligt om, inte minst när man är en ung mamma. Vardagen blir helt plötsligt mycket mer komplicerad när tankarna är mörka. Vi tycker det är modigt skrivet och hoppas att bloggandet på något sätt kan fungera som en liten ventil för alla känslorna. Kämpa på! Vi är många som berörs!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!