Sista minuten pyssel – snabbt och lätt till påskriset

Ibland är det enklaste och snabbaste pysslet också det snyggaste! De ljuvliga påskhareäggen och den söta filtfågeln fixar du på ett litet kick, men de kommer garanterat att bli favoriter i påskriset år efter år.

Sista minuten pyssel- snabbt och lätt till påskriset

Påskhareägg 

Du behöver: ägg, ev äggfärg, tunn tuschpenna, papper, hobbylim, snöre till upphängning.

Gör så här:

Blås ur och tvätta äggen, låt dem torka. Måla eventuellt med äggfärg. Klipp ut öron i papper och klistra på äggen med hobby­lim. Rita ögon, nos och morrhår med tunn tuschpenna. Fäst ett snöre till upphängning.

OBS! Om du vill dekorera hårdkokta ägg som sedan ska ätas: tänk på att använda färg och lim som är giftfria och säkra att ha till ätbart. Dessa hittas ofta i speciella hobbyaffärer eller på nätet. 

Sista minuten pyssel- snabbt och lätt till påskriset

Filtfågel

Du behöver: filttyg, nål och broderitråd, snöre till upphängning.

Gör så här:

Klipp en remsa filttyg på 18 x 1,5 cm och slå en knut på den på mitten. Klipp till stjärtens spetsar, huvud och näbb. Brodera ett litet öga. Fäst ett snöre till upphängning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top