• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sommarläsning – 5 pocket för lata dagar i solen

  Icakurirens kulturredaktör Tara Moshizi tipsar om fem böcker som gjorda för hängmattan eller stranden.

  Sommarläsning – 5 pocket för lata dagar i solen
  Foto: Istock

  Svart kvinna av Fanna Ndow

  Förlag Natur & Kultur

  Det finns de som påstår att det inte finns någon rasism i Sverige idag. Dessa personer lär inte ha läst vittnesmålen i Svart kvinna. Här berättar en rad mörkhyade svenskar om trakasserier de utsätts för dagligen på skolor, arbetsplatser eller ute på stan. Ett tidsdokument som är lika skrämmande som viktigt.

   

   

  De polyglotta älskarna av Lina Wolff

  Förlag Bonnier Pocket

  Augustprisbelönad bok där flera historier vävs samman till en roman. Kärlek, ensamhet och sökande är den röda tråden, och berättelserna lyckas såväl överraska som sätta fingret på problematik inom relationer. En bok som inte liknar någonting annat du läst. 

   

   

  Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg

  Förlag Bonnier Pocket

  Gå in i ett rum med ett gäng belästa människor och fråga vilken de anser vara den bästa kärleksromanen alla tider. Jag sätter en månadslön på att hälften kommer uppge Den allvarsamma leken som sin favorit. Söderbergs klassiker är en berättelse om förbjuden åtrå, omvälvande förälskelse och brustna hjärtan. Trots att boken har mer än 100 år på nacken slutar den aldrig att fascinera. 

  En syster i mitt hus av Linda Olsson

  Förlag Brombergs

  En av de mest bländande skildringar jag läst om blödande syskonrelationer. Utspelar sig under en het sommar i Spanien där Maria hyr ett hus. En dag kommer hennes syster för att hälsa på, och bit för bit uppdagas minnen från förr och gamla sår rivs upp på nytt. Samtidigt möts systrarna på ett sätt de aldrig tidigare gjort.

   

   

  Flickorna av Emma Cline

  Förlag Natur & Kultur

  En ung, privilegierad kvinna lockas till ett sektliknande kollektiv i Kalifornien på 60-talet. Snart upptäcker hon att allting inte står rätt till i den nya gemenskapen, men vid tidpunkten är hon redan involverad i problemet. Flickorna är en spännande och bitvis otäck roman där klassamhälle, tillhörighet och manipulation står i fokus. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!