Här är vinnarna i tävlingen ”Mitt smultronställe”!

Tack alla läsare! Fotografierna i årets tävling ”Mitt smultronställe” visar en rikedom av älskade, rofyllda platser från hela landet. Bland många fina bidrag har vi i juryn nu korat tre vinnare. Vi gratulerar Inger Nygren, Sollefteå, som med sin somriga bild vinner första pris – en fin surfplatta från TCL!

En stilla skogsdunge, en avskild brygga eller en grönskande äng. I nummer 15 av Icakuriren efterlyste vi bilder från er läsare som visar ert härligaste svenska smultronställe. Bland de närmare hundra fantastiska bidrag som kommit in till redaktionen kan vi konstatera att det är i naturen de allra flesta av oss trivs som allra bäst. 

Vi säger grattis Inger Nygren, som med sin ljuvliga sommarbild från det egna smultronstället vid Västra Spannsjön, Sollefteå, fick juryns högsta poäng! 

1:a pris

Vinnarbilden av Inger Nygren, Sollefteå.

Vinnarbilden skickades in av Inger Nygren, Sollefteå och är tagen av hennes son Theodor Nygren. Inger skickade bilden med följande beskrivning: ”Vid vägens slut. Vid bergets fot. Vid sjöns strand. Där är mitt Smultronställe, Västra Spannsjön, Sollefteå. […] Det är lycka, kärlek, glädje, frihet och ro. Vad mer kan man begära som nybliven pensionär.” Vi gratulerar till första pris: En fin surfplatta från TCL, samt 1 års abonnemang på magasinstjänsten Flipp! 

”Fotot betyder så mycket för mig”

Inger Nygren med sonen Theodor som tog bilden och barnbarnet Ellie.

Grattis Inger! 

– Så fantastiskt, nu gråter jag nästan! Detta foto betyder så mycket för mig.  

Berätta om din bild! 

– Min son Theodor tog den 2014. Mitt barnbarn och jag är här, vid Västra Spannsjön, på väg ut och ska plocka blåbär. Min man, musikern Rock-Ragge, gick bort i april 2011. Samma år på Mors dag, fick jag ett kort där det stod att jag skulle bli farmor! Mitt första barnbarn Ellie, här på bilden, föddes den 5 januari, på Ragges och min förlovningsdag. Det är så mycket känslor som väcks med denna bild. 

Detta är ditt smultronställe – beskriv varför! 

– Här har jag bott sedan 1978 och här har mina fyra barn vuxit upp. Allt ryms här – kärlek, sorg, ekonomiska bekymmer, glädje – hela livet. Nu bor en av sönerna i stora huset med sin fru, tre av mina älskade barnbarn och jag bor i en liten stuga bara 80 meter nedanför. Här bor även höns, hästar, hundar, katter och kaniner. Nära till fiskevatten och bärskogen bakom knuten. Detta är paradiset!

2:a pris

Foto och andrapristgare: Anna Lena Jansson, Norrtälje

Anna Lena Jansson tilldelas andraplatsen i vår fototävling med sin bild. Vi säger grattis till utmärkelsen och till en mobiltelefon från TCL! Anna Lena skriver: ”I Roslagen vid en liten i liten röd stuga möter jag våren och sommaren. Bofinken och koltrasten sjunger bland granarna och flugsnapparna har återvänt till sina holkar. Marken dekorerad av sippor, gullvivor och harsyra. På bänken möter jag solens uppgång med en kaffekopp efter morgondoppet.”

3:e pris

Foto och tredjepristagare: Ellen Sjöstam, Röbäck

3:e pris tilldelas Ellen Sjöstam. Hon skriver: ”Vackra och gulliga lilla Ultrå, norr om Örnsköldsvik är mitt smultronställe. Vid vår lilla å har vi både brygga och båt. Båten kör vi genom kanalen, ut i fjärden för att någon minut senare blicka ut över havet! Vackra och idylliska grusvägar leder både hästhagar, fjärden och havet. […] Ultrå är en liten plats på kartan, men en stor och helt underbar plats för mig!”
Grattis Ellen, till en portabel router från TCL!

Fler av era smultronställen

Stort tack till alla läsare, som har skickat in fina fotografier på sina käraste smultronställen! Här visar vi några fler bidrag.

Rolf Grönroos, Nora, som också diktar om sin årliga vårvandring:

 ”En koja är mitt slott
Enkel men så flot
I Kindla Naturreservat
Finner ni min kandidat
Belägen vid Klosstjärns kant
Där det är allt bra grant
Den in rymmer en liten spis
Ingen kyla trots snö och is
Vinter, vår sommar och höst
Här finner jag ro, glädje och tröst

”Öland, paradiset jag spenderat varje sommar i sen jag föddes.” Linda Lindkuist, Stockholm.
”Vid vår brygga vid sjön Usken på vårt landställe i Bergslagen.” Therese Nilsson, Upplands Väsby.
”Min brors stuga med bastu vid Öjasjön” Elisabet Persson.
”Min och mammas favoritplats på Visingsö.” Maria Lönnberg, Gislaved.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top