Här är vinnarna av sommarens fototävling!

Så många härliga favoritplatser vi fått se, via alla era fina bilder som strömmat in till redaktionen! Bland alla fotografier från er läsare har vi nu korat en vinnare. Här presenterar vi pristagarna och några andra guldkorn bland bilderna ni skickat in!

Att många av våra läsare faktiskt har en särskild plats som ligger extra nära hjärtat –  det är något vi kan konstatera, efter att ha tagit del av så många fotografier av fantastiska smultronställen runt om i Sverige. Tack alla kära läsare för hänförande bilder på vackra skogsdungar, vidsträckta stränder, mysiga kaféer, lummiga lundar och prunkande koloniträdgårdar. De är alla verkligen fina bildexempel på temat ”Ditt smultronställe” som strömmat in till vår fototävling som utlystes i nummer 23. Att utse vinnare bland de nära hundra fina motiven har varit en utmaning, men nu har juryn enats. 

1:a pris

Vinnarbilden av Carola Harr, Skellefteå.

Carola Harr vann första pris. Hennes hänförande bild över platsen vid Storavan fick juryns högsta poäng! Grattis till en fin surfplatta från TCL inklusive ett års abonnemang på magasinstjänsten Flipp! 

”Här finns inga måsten”

Grattis  Carola, berätta om ditt smultronställe! 

– Det är vid byn Kallön, vårt ställe ligger en bit från kärnan, vid Storavan, med fem små hus som vi kallar Johannes’s. Det första huset byggdes av min mammas farfar och farmor. Mamma älskar att hon kan vara med oss där. Min mosters familj har ett hus bara 50 meter bort, så vi kan gå ut på bron och vinka och säga god morgon till varandra.

Vad uppskattar du mest ? 

– Lugnet! Jag har tinnitus, och här kan man bara njuta av tystnaden. Där finns inga måsten, man bara är. Man tar spöet och går ner till sjön, vi kan bada och umgås med släkt och vänner. Vi åker dit så ofta vi kan, jag och min sambo. Jag är bonusfarmor och pojkarna älskar så mycket att vara där att de räknar ner på almanackan!

– Jag valde fotot för att det är så talande för Kallön – med ljuset, vattnet och det lilla bastuhuset.

Fotograferar du mycket? 

– Jag älskar att fotografera, kameran följer med mig vart än jag går. Mycket människor och djur blir det, men allra mest natur.

2:a pris

Foto och andrapristgare: Robin Wennerstrand, Linköping

Robin Wennerstrand knep andraplatsen i fototävlingen. Vi säger grattis till en fin bild och till en mobiltelefon från TCL! Robin beskriver sitt smultronställe så här: ”Kan själv! Ute på livets första fjälläventyr med avkopplande utsikt över Lapporten, någon kilometer från Björkliden.”

3:e pris

Foto och tredjepristagare: Pirkko Sori de la Paz, Stockholm

Pirkko Sori de la Paz tilldelas tredje pris. Hon skriver:  ”Centralbadets innergård vid Drottninggatan är en verklig oas med små mysiga restauranger kring ett fiskdamm. Missas lätt.” Grattis till en portabel router från Alcatel säger vi!

Andra smultronställen

Tack till alla läsare, som har delat med sig av sina smultronställen! Här bjuder vi på några fler av era härliga bilder.

Foto: Sylvia Pompe
Foto: Ammie Sellergren
Foto: Rita Söderlund
Foto: Roger Mårlind

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top