Turnéaktuella Sissela Kyle: Jag ville till slottet

Älskad skådespelare, komiker och numera medaljbelönad av själve kungen (­Litteris et Artibus av 8:e storleken i guld). ­Dessutom aktuell med föreställningen "Etta på listan" som har turnepremiär i  Vara den 10 oktober.

Du har just fått medalj av kungen – varför då?

– Den här medaljen ges för konstnärlig gärning. Förr skojades det om att det ingår i kontraktet för Dramatenskådisar att få den, men det sållas hårt vid urvalet. Jag var i gott sällskap på utdelningen: Johan Ulveson, Leif GW Persson.

Nervöst?

– Nej, jag fick brevet redan förra året. Jag kunde ha hämtat medaljen på posten, men jag ville till slottet! Det var värt väntan: en hovmarskalk som dunkade med staven i golvet, så öppnades dörrarna. Väldigt högtidlig kände jag mig.

 

Nu öppnar teatrarna igen. Hur påverkar det ditt liv?

– Jag kan äntligen ta upp turnen med “Etta på listan”, det känns som en riktig medalj, en guldmedalj. Vi är bokade från Ystad upp till Umeå.

 

Innan föreställningen brukade du stå i dörren och ta publiken i hand. Gör du det fortfarande? 

– Jag hade handskar när jag gjorde det – men det går ju inte heller nu. Jag måste ställa in om jag blir det minsta förkyld. Jag får hitta ett sätt att hälsa men mer på avstånd!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top