Njut av en härlig boksommar!

Sommaren är pocketbokens stora högtid. Lätt att packa ner i väskan, smidig att läsa på stranden och i hängmattan. Här är några utvalda nyheter.

Dröm dig bort i hängmattan. Res i tanke och fantasi. Sommaren är en tid för läsning och bland sommarens pocketnyheter hittar vi allt från spännande deckare till prisbelönta romaner från några av våra mest älskade författare. Fler lästips hittar du i Icakurirens tryckta upplaga. Det bästa av allt – vi lottar också ut 5 ex av varje bok. Du hittar utlottningen under “Tävlingar” i menyn överst i menyn,

Njut av en härlig boksommar! 

Njut av en härlig boksommar!

En omöjlig relation?

Svärmodern (Norstedts)

Av Moa Herngren

I sin nya roman tar relationsdrottningen Moa Herngren (jag säger bara “Bonusfamiljen”) sig an det laddade ämnet – svärmödrar. Hon beskriver hur svårt det kan vara att förhålla oss till varandra när roller man sett som självklara bryts upp och förändras. Insiktsfullt och känsloladdat. 

 

Petra Mede in på livet

Skam och högmod i Sävedalen (Norstedts)

Av Petra Mede  

“Min barndom är min tillflyktsort.” Så skriver Petra Mede, som i vår har varit aktuell som programledare i “Let’s dance”, i sin skildring av uppväxten och nuet. Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes. 

 

 

 

Njut av en härlig boksommar!

Om flykt och kärlek

Långt bortom havet  (Norstedts) 

Av Isabel Allende (översättare: Hanna Nordenhök)

En rejäl dos spansk och sydamerikansk historia, i kombination med en långsamt berättad kärlekshistoria. Som vanligt förenar den chilenska succéförfattaren folkbildning med känslor. Allendes böcker har sålt i närmare 70 miljoner exemplar världen över och hennes roman “Andarnas hus” räknas som en milstolpe i den sydamerikanska litteraturen. 

 

För oss Ferranteälskare

De vuxnas lögnaktiga liv (Norstedts)

Av Elena Ferrante  (översättare: Johanna Hedenberg)

Efter succékvartetten om väninnorna Lila och Elena är Elena Ferrante tillbaka med en ny roman. Berättare är Giovanna, som är mitt i brytpunkten mellan barn och vuxen. Om att vara pappas flicka, men plötsligt förlora hans dyrkan. Som vanligt när jag läser Ferrante längtar jag till Italien. 

 

 

 

Njut av en härlig boksommar!

Bladvändare om revansch

Med hjärtat som insats (Forum)

Av Simona Ahrnstedt 

Inte för inte kallas Simona Ahrnstedt för Sveriges romancedrottning. Hon har sålt över 800 000 böcker bara i Sverige, hennes romaner kommer ut i 23 länder och det talas ständigt om böckerna som potentiell tv-serie eller film. Själv har hon blivit romancelitteraturens största förespråkare för att, som hon själv uttrycker det: “Inom romancelitteraturen får kvinnorna jobba, ligga, komma – och överleva. I spänningsromaner dör kvinnor ofta och gärna som underhållning.” 

 

Analys av det mänsklig psyket

Inställd resa till Sabarmati (Norstedts)

Av Majgull Axelsson 

Hon skildrar samhällets utstötta som ingen annan. Intresset för relationer och det mänskliga psyket har gjort Majgull Axelsson till en av Sveriges mest framgångsrika författare. Än en gång djupdyker hon i känslor och trassliga förbindelser – och adoption och rasism är i fokus. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top