Hyllade Adichie skriver om saknad

Mitt under pandemin dör en far. Dottern och författaren Chimamanda Ngozi Adichie befinner sig i USA, ett världshav ifrån sin pappa och sitt hemland Nigeria....

Mitt under pandemin dör en far. Dottern och författaren Chimamanda Ngozi Adichie befinner sig i USA, ett världshav ifrån sin pappa och sitt hemland Nigeria. Ingen kan säga när det går att flyga igen. Över hackiga Zoom-samtal försöker de sex syskonen och mamman ordna med allt det praktiska – samtidigt som sorgen sliter dem itu.  

Den 80 sidor långa essän “Anteckningar om sorg” (Albert Bonniers förlag) handlar om tiden runt döden och om döden som omsluter tiden. Om att hantera andra människors ord och tankar mitt i sin förtvivlan och om egna strategier för att leva med sorgen. Det är en liten bok som river och sliter i läsaren, samtidigt som den skänker tröst i en tid präglad av förlust, saknad och längtan.

Adichie har tidigare hyllats för sina romaner “En halv gul sol” och “Americanah”. Den korta skriften “Alla borde vara feminister” delades ut till alla gymnasietvåor i Sverige 2015.

Hyllade Adichie skriver om saknad
Scroll to Top