• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Smygstarta våren med säsongens tidiga blommor!

  Äntligen kan vi börja drömma om vår! Låt säsongens tidiga blommor sätta färg och stämning i vaser, korgar och krukor inomhus.

  Smygstarta våren med säsongens tidiga blommor!

  Små lökar med spirande blad är ett tydligt tecken på att våren är på väg. De flesta är egentligen trädgårdsväxter men brukar finnas att köpa i kruka tidigt på året. De är framdrivna för att blomma extra tidigt. Ställ gärna den köpta krukan svalt några timmar när du kommer hem så att växterna hinner vänja sig vid temperaturen inomhus. Placera dem sedan ljust och gärna svalt. Kanske kan du ställa krukan eller buketten svalt nattetid för att förlänga hållbarheten. Vattna försiktigt i jorden, inte på löken. När blomningen är över kan du plantera ut lökarna i trädgården, så snart vädret tillåter. Där kommer de till glädje i många år framöver. 

  Bedårande bukett. Blommande lökar i kruka får ofta långa och rangliga stänglar – klipp av och sätt i vas istället. Här pärlhyacint, kvistar av eukalyptus och pil.

  Korg full av vår. Plantera flera olika blommande lökar i en korg som du klär med plast invändigt. Fyll på med mossa för en naturlig känsla.

  Skönheter på rad. Det finns så många vackra blommande lökar som bjuder på sin prakt under våren. Kungsängslilja, hyacint, narciss och pärlhyacint är bara några av vårens alla skönheter.

  Hållbara hyacinter. Hyacinter som snittblommor är både vackra och hållbara. Kombinera gärna med några gröna kvistar. Sätt i kallt vatten och byt gärna vattnet varje dag. Ta bort alla blad som kan hamna under vattenytan.

  Bordsdekor. En fin krans av pärlhyacinter. Ta bort jorden och stick en kraftig ståltråd rakt igenom lökarna. Forma till en krans och fäst ihop ändarna på ståltråden. Fyll lite vatten på fatet så att det når rötterna men inte själva lökarna.

  Färgglädje. När krokusarna blommar i sin kruka bjuder de på en explosion av färg och vårkänsla.

  Skapa själv
  – hyacintglas med grenar

  Ett vanligt glas, eller en liten vas, kan fungera som dekorativt hyacintglas. Korta av några grenar till fyra lagom långa bitar. Bind ihop dem med snöre, som på bilden,
  och lägg över glaset. Skaka och skölj försiktigt bort jorden från rötterna på hyacinten och placera den ovanpå träpinnarna, men så att rötterna når ner till vattnet i glaset.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!