• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vinnaren av Mitt Stora Stöd 2020: Barnsjuksköterskan Susanne Eriks­son!

  Att leva med ett funktionshinder kan vara en utmaning varje dag. För 14-årige Sebastian blir livet lättare med sjuksköterskan Susannes stöd.

  Vinnaren av Mitt Stora Stöd 2020: Barnsjuksköterskan Susanne Eriks­son!

  Barnsjuksköterskan Susanne Eriks­son har varit ett ovärderligt stöd för cp-skadade Sebastian och hans familj. Ett så viktigt stöd att familjen kallar henne för en skyddsängel eftersom hon alltid funnits vid deras sida. Nu får Susanne ta emot utmärkelsen Mitt Stora Stöd 2020 från välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag, för sin osjälviska insats.

  Det är familjen Svedenås i Tullinge som nominerat Susanne till priset. 14-åriga Sebastian Svedenås har en grav cp-skada och komplicerad epilepsi på grund av en förlossningsskada och behöver idag assistans dygnet runt. När Sebastian var bebis slutade han plötsligt att andas, och just då fanns Susanne hemma hos familjen. Hon räddade hans liv och sedan dess har hon funnits vid hans sida.

  Trygghet för familjen

  – Susanne är en skyddsängel för de familjer som har kastats in i en omtumlande och ny värld. Hon har verkligen förstått hur viktigt det är att hela familjen känner en trygghet kring sitt barns välmående, och tack vare hennes genuina engagemang har vi fått stöd och hjälp att växa in i rollen som föräldrar till ett kroniskt sjukt barn. Utan henne hade vi aldrig klarat av att ta hand om vår son, berättar Caroline, mamma till Sebastian.

  Kvitto på bra arbete

  Susanne arbetar på Karolins­ka Huddinges mobila team och att bli nominerad till Mitt Stora Stöd ser hon som ett kvitto på att de gör skillnad.

  – För mig kändes det som att nomineringen var en vinst! Jag blev väldigt överrumplad, glad, tacksam och rörd. Jag har aldrig någonsin tänkt att jag kan bli nominerad till något. Att sedan få beskedet att det är jag som får årets utmärkelse känns alldeles fantastiskt och overkligt, säger Susanne.

  Hon har arbetat med barnsjukvård under hela sitt 45 år långa yrkesverksamma liv.

  –  Arbetet som barnsjuksköterska är väldigt givande och jag har fått fantastiskt goda relationer med barn, ungdomar och föräldrar, säger Susanne.

  Hjärtevärmande

  Det mobila sjukhusteamet "Mobilen" är en enhet för hemsjukvård för barn. Här tar man emot barn och ungdomar, 0–18 år, med olika diagnoser, kroniska sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Patienter får hembesök av sjukhusteamet, som gör allt från att kolla andning, ta prover och ge mediciner till att vara ett föräldrastöd.

  – Det är rörande och hjärte­värmande att ta del av alla berättelser om personer som varit stöd till behövande familjer. Historien om barn­sjuksköterskan Susanne stack ut då hon varit ett ovärderligt stöd för hela familjen så länge, ända sedan Sebastian föddes, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!