Modejouren: Så här fick Vera tjockare hår med hjälp av löshår

Med hjälp av ny hårfärg, löshår som används för en hårförtjockning och lösögonfransar fick Vera Ek Wettervik, 70, en helt ny stil av Modejouren.

Frisören och makeupartisten Heléne Hagman om…

… Veras frisyr:

Egentligen är Vera fin i sitt gråa hår men nu ska vi byta färg eftersom Vera vill ha en förändring. Att återskapa hennes svarta hår känns fel, det skulle inte kännas modernt och dessutom skulle färgen bli hård mot ansiktet. Svart kan också lägga sig som ett lock på huvudet och göra att Vera till och med uppfattas som kortare än vad hon egentligen är.

Jag använder färgprodukter som är speciellt framtagna för grått hår eftersom de ger håret en mer transparent ton och en naturlig utväxt. Den nya färgen består i själva verket av två olika nyanser, en lite kallare och en lite varmare vilket ger liv och volym åt frisyren.

För att skapa ännu mer volym sätter jag fast löshår i Veras eget hår. Många tror att löshår endast är för kvinnor som vill ha längre hår, men det stämmer inte alls. Det kan lika väl användas som hårförtjockning. 

Det nya håret är äkta, det varken syns eller känns att det inte är hennes eget. Håret sitter kvar i upp till åtta veckor. Sedan ska Vera gå till en frisör som tar bort löshåret och tejpar fast samma längder igen. Det viktigaste är att inte försöka ta bort håret själv, då skadas både löshåret och det egna håret.

Jag klipper sedan Veras hår i olika längder för att skapa en naturlig och lättskött frisyr. Vera får en klädsam lugg som ramar in hennes fina ansiktsdrag. 

Tips! Är du sugen på ny hårfärg? Be frisören om en färg som försvinner efter ett par tvättar om du känner dig osäker. Färga där­emot aldrig håret hemma eftersom det sällan blir som man tänkt sig. 

… Veras makeup:

Vera har fantastisk utstrålning och ett vackert leende, hon är verkligen smashing. Eftersom hon har mycket färg i sig själv satsar jag framför allt på hennes hy, fransar och bryn. Jag lägger en lätt krämfoundation och noterar hennes fina hy – det märks tydligt att Vera undviker att vara i solen. Jag formar ögonbrynen innan jag fyller i dem med ögonbrynspenna och ögonbrynsborste. 

Eftersom Vera är öppen för förändring sätter jag också lösögonfransar som lyfter fram hennes vackra ögon. Jag avslutar makeupen med svart eyeliner ovanpå Veras grön-blåa eyelinertatuering, lite ögonskugga och ett lipgloss.

Veras makeup och hår steg för steg

Modejouren: Så här fick Vera tjockare hår med hjälp av löshår
Ge ansiktet ett lyft genom att forma brynen. Använda gärna både ögonbrynspenna, för att fylla ut, och ögonbrynsmascara som färgar stråna och göra dem lite kraftigare. 
Modejouren: Så här fick Vera tjockare hår med hjälp av löshår
Sätt lösögonfransar för att få en mer intensiv blick. Välj gärna ett par med silikonkant som är limfria. Använd pincett när du trycker till fransarna intill dina egna. Välj kortare fransar om du vill ha en naturlig look.
Modejouren: Så här fick Vera tjockare hår med hjälp av löshår
Få tjockare hår med löshår. Frisören skapar en bena och lyfter undan en del av det gamla håret med ett spänne.
Modejouren: Så här fick Vera tjockare hår med hjälp av löshår
Den nya hårslingan monteras intill benan, ovanpå det gamla håret, med hjälp av en tejpremsa.
Modejouren: Så här fick Vera tjockare hår med hjälp av löshår
När håret släpps ner är det omöjligt att se vilket hår som är ursprungshår och vilket som är nytt. Det nya håret sitter kvar i upp till åtta veckor, sedan måste en frisör ta ur håret för att sätta fast det igen. Håret kan återanvändas gång på gång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top