Labradoren Tessa tjänar pengar på att hitta bortslagna golfbollar

Hittills har den här duktiga vovven hittat 500 golfbollar.

Labradoren Tessa, 4,5 år, bor granne med golfbanan Veckefjärdens GC utanför Örnsköldsvik. Tillsammans med matte Britt-Marie Sjödin-Lång brukar Tessa ta en morgonpromenad längs golfbanan och även en kortare sväng på kvällen. Under promenaderna har Britt-Marie uppmärksammat sin hund på de bortslagna golfbollar som de passerat.

– Jag har sagt till Tessa: “kolla en golfboll!”. Då har hon snusat på den och fått en godisbit. Det var förra sommaren Tessa började leta golfbollar på eget bevåg, men då blev det inte så många promenader på golfbanan, säger Britt-Marie Sjödin-Lång till Svenskgolf.se.

Den här sommaren har Tessa visat sin stora talang för att hitta bortslagna golfbollar.

– Så här långt har hon hittat 500 bollar. Jag är väldigt imponerad av henne. Hon hittar bollar som är täckta av gräs och en del till och med nere i marken. Hon försvinner in bland buskar och högt gräs och kommer ut med en boll i munnen och släpper ner den framför mina fötter. Det brukar bli tio upphittade bollar varje gång vi går längs golfbanan. Det kan vara ett tips till golfspelande hundägare att lära hunden att leta bollar…

Vad gör ni med alla golfbollar?
– Vi får 4 kronor styck för bollarna när vi säljer på en Facebooksida. I går blev det 800 kronor… På det här sättet förenar vi nytta med nöje och gör samtidigt en miljögärning.

Artikeln publicerades först på Svensk Golf

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top