Den här kattfestivalen i London är ett måste för dig som älskar katter

Mumsig street food, kattinspirerade bakelser och cocktails, och – så klart – en massa gos utlovas.

Hör upp alla ailurofiler! (Personer som älskar katter). Nästa sommar kan du vilja boka en flygbiljett till London och checka in på ett hotell nära Bethnal Green på östra sidan av staden.

Förutom vegansk street food som bland annat kommer bjuda på kattinspirerade bakelser och cocktails kommer det även finnas filmvisningar och stånd som säljer allt från litteratur till nya produkter för missar. En del av intäkterna kommer gå till katthem och på plats kommer det även gå att gosa med – och adoptera – katter som är i behov av nya hem. 

Bakom festivalen står journalisten Chrissy Illey och författaren och djurrättsaktivisten Britt Collins, som skrivit boken Strays – om en hemlös alkoholiserad man som räddar en hemlös och skadad katt som i sin tur räddar honom.   

“Det är en långvarig dröm, som jag har vårdat i 20 år enda sedan jag var musikjournalist som ständigt gick till spelningar och festivaler. De flesta av de musikerna som jag intervjuade – alla från Paul McCartney och Morrissey till Ryan Adams och Pete Doherty – var vegetarianer och kattälskare. Jag tyckte att det skulle vara kul om det fanns en festival för kattälskare istället för de vanliga exploaterande kattuppfödningsshowerna. Jag vill skapa något stilfullt och underhållande, där kattgalna människor kan träffa andra kattgalna människor samtidigt som de hjälper till att rädda katter och främjar veganism”, säger Britt Collins till Lonely Planet.

Kattfestivalen äger rum den 14 juli, mer info på catfestlondon.com. Det finns fortfarande biljetter kvar, men risken finns att de säljer slut. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top