Hasse Alfredson har lämnat scenen för gott

I år fyllde den fantastiske komikern och skådespelaren Hasse Alfredson 85 år. Nu är han så dålig att han drar sig tillbaka för gott.

Hasse Alfredson har lämnat scenen för gott
Foto: Frankie Fouganthin/Creative Commons

Tillsammans med Tage Danielsson blev Hasse ett begrepp i Folkhemssverige med Hasseåtage och sketcherna de gjort tillsammans räknas nu som klassiker. Själv minns jag bäst de galna och glada låtarna på barnskivan Blommig falukorv. I låten Cowboysnack från 1965 som vi lagt in som film här nere, så lyser Hasses snälla men otroligt träffsäkra humor starkt. För finns det något roligare eller gulligare än ungars låtsasengelska?

Nu är det dock slut på framträdandena då Hasses hustru Gunilla idag gick ut med att han är för dålig för att kunna framträda igen. Hasse sista roll var när han spelade mördare i filmen “Luftslottet som sprängdes” från 2010.

Enlig hustrun så är det ingen särskild åkomma bakom beslutet.

– Nej, men han är lite gammal så han orkar inte längre. Det är så det är, säger hon till Expressen. 

Läs hela intervjun i Expressen här

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top