Det här är årets julklapp 2016

I dag utsågs årets julklapp och den här gången blev det något riktigt modernt.

Handelns undersökningsföretag HUI Research ligger bakom årets julklapp och på en presskonferens i Stockholm idag presenterades den produkt de utsett. Det blev VR-glasögon, en pryl som gör att du upplever att du är omgiven av en digital verklighet, virtual reality.

Eftersom jag testat själv kan jag bekräfta att det är ganska omtumlande och häftigt. Känslan du får med glasögonen på är att du medverkar i de filmer som spelas upp. Tänk dig känslan av att upptäcka att du haft en vithaj bakom ryggen. 

Så här löd motiveringen: Vi lever i den digitala tidsåldern med ständigt ny teknik samtidigt som vi lever i ett upplevelsesamhälle där vi förväntar oss mervärden och förstärkta upplevelser i de flesta situationer. VR-tekniken tar fasta på dessa två trender i kombination. VR-glasögonen som symbol för den nya VR-tekniken och jakten på upplevelser har fått sitt genombrott i år och efterfrågan ökar. Barn som vuxen låter sig förflyttas ut ur hemmet och rakt in i den virtuella verkligheten.

För att erhålla titeln Årets Julklapp ska ett eller flera av följande tre kriterier uppfyllas:

1. Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året.

2.Produkten skall representera den tid vi lever i.

3.Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top