Här spelar Per Gessle i sommar

Sommartider hej hej. Ingen sommar utan Per Gessle och nästa år ger han sig ut på vägarna för en stor Sverigeturné.

Med material från båda sina band Gyllene Tider och Roxette kan Per Gessle lätt överdosera med hits. När han även tar med låtar från sin solokarriär, så förstår ni själva. Som tur var passar Gessle på att släppa en ny skiva i april, som kanske gör att i alla fall några låtar lugnar ner allsången. Med det konceptet i bagaget drar Per Gessle i sommar ut på en turné som stannar på 19 platser runt om i Sverige. 

Så här skriver han själv om saken i ett pressutskick: Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Helt klart lyckligt lottad. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en alldeles solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga DNA och nu, till sommaren 2017, tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mej. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden. Det är tio år sedan jag gjorde ett svenskt album och en turné i Sverige på egen hand. Hoppas vi syns någonstans i den vackra sommaren.

Vill du vara säker på att få biljetter så ska du vara redo på torsdag när de släpps. Här är platserna som har en Gessle-sommar att se fram emot. 

6/7 – Helsingborg – Sofiero Slott

7/7 – Oskarshamn – Latitud 57

8/7 – Örebro – Slottsparken

13/7 – Rättvik – Dalhalla

14/7 – Töreboda – Torget

15/7 – Karlskrona – Hasslöfestivalen

21/7 – Grebbestad – Tanumstrand

22/7 – Göteborg – Trädgårdsföreningen

23/7 – Fredrikstad – Månefestivalen

27/7 – Stockholm – Skansen

28/7 – Östersund – Storsjöyran

29/7 – Piteå – Pite Havsbad

1/8 – Borgholm – Borgholms slottsruin

2/8 – Malmö – Mölleplatsen

3/8 – Arvika – Arvika Hamnfest

11/8 – Halmstad – Brottet

 12/8 – Linköping – Stångebro

18/8 – Uppsala – Botaniska trädgården

19/8 – Eskilstuna – Sundbyholms slott

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top