TV: Kommer ni ihåg tv-kocken Keith Floyd?

Kocken Keith Floyd dominerade mat-tv på 90-talet. Kolla in hans resa till Sverige och se honom bland annat laga mat mitt på Stortorget i Gamla stan.

Keith Floyd var de stora gesternas kock och det såg så härligt ut när han bokstavligen slängde ner ingredienser i de stora fräsande pannorna och kastrullerna. Den engelske gentlemannen såg också alltid till att ha ett glas vin eller sherry till hands när han stod vid spisen. Har någon annan tv-kock utstrålat sådan mat- och livsglädje?

Keith Floyd var också känd för att ta matlagningen utanför köket och under sina många matresor så lagade han nästan alltid utomhus. I Stockholm stod han bland annat mitt på Stortorget i Gamla stan. I filmen från den resan som ni kan se här nere så lagar han också mat mitt under en riktigt skränig kräftskiva. 

Keith Floyd fick sin första tv-serie 1984 och han blev stor i Sverige när SVT köpte in programmen på 90-talet. På många sätt var han med sin avslappnade och underhållande stil en föregångare till senare stora brittiska tv-kockar så som Gordon Ramsay och Jamie Oliver.  

Keith Floyd var en riktig livsnjutare, men tyvärr kostade det på och han dog 2009 av en hjärtattack efter en lunch där han firade att han blivit frisk från tjocktarmscancer. Ett tråkigt slut för en stor personlighet som verkligen inspirerade till matlagning. Här nere kan ni njuta av hans matlagning från hans Skandinavienresa.