Så stänger du ute insekterna

Med myggnät sover du gott hela natten med öppet fönster. Våra snygga, måttanpassade insektsskydd är enkla både att tillverka och att montera.

Stäng ute flugor, myggor och andra objudna gäster i sommar. Icakurirens insektsskydd av silverfärgat nät anpassar du enkelt efter dina fönster och monterar lätt med skruvreglar. Du behöver inte vara någon van snickare.

Ett tips för att få ramarna helt vinkelräta är att mäta diagonalerna, de ska vara lika långa.

Så stänger du ute insekterna
Insektsskydden hålls på plats med fyra skjutreglar. Borra små hål i fönsterkarmen där kolvarna ska skjutas in när skydden sätts på plats.

Du behöver:

Hyvlad list 8×43 mm

Myggnät av silverfärgad metall

Skjutreglar, 4 stycken 

Träskruv 3,5×12 mm

Montagelim

Obs! Alla mått är beroende av fönstret

Så här gör du:

1. Mät fönstret där myggnätet ska sitta. Ramen ska vara några millimeter mindre så att den går lätt att sätta på plats. Räkna ut hur långa de åtta delarna ska vara och såga dem.

2. Måla delarna före montering.

3. Lägg ihop ramen till den ena sidan på ett plant bord, fäst ihop dem i hörnen med häftpistol. Häfta fast nätet, se till så att klamrarna är ordentligt nedslagna, ge dem annars ett extra slag med hammaren.

4. Tryck ut en sträng montage-lim på ramen, även genom nätet, och lägg på delarna till den andra ramen. Som syns på ritningen går delarna omlott i hörnen. Skruva ihop ramarna med skruvar med 20 centimeters mellanrum. Spänn fast ramen mot den plana ytan så att den torkar rak. Det går också bra med tyngder. Låt limmet torka.

5. Sätt ramen i fönstret och se var skjutreglarna sitter bäst: uppåt, nedåt, åt sidorna. 

Ta ner ramen och skruva fast skjutreglarna. Sätt i ramen igen och markera exakt var skjutreglarna går mot karmen. Ta ner ramen och borra hål i fönsterkarmen för skjutreglarna.

Så stänger du ute insekterna
Sätt ramen i fönstret och se var de fyra skjutreglarna sitter bäst: uppåt, neråt eller kanske åt sidorna.

Konstruktion och ritning: Anders Jeppsson
Foto: Anna Jeppsson och Istockphoto

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top