Det här ska du göra med dina övermogna bananer

Visst är det tråkigt när klasen bananer man köpt gått från gröna till ledsna leoparder utan att man hunnit kalasa på dem. Men vad du än gör, släng dem inte. De översöta frukterna passar perfekt i en god och superenkel milkshake.

Alltför svartprickiga och lite ledsna bananer gör nästa ingen glad. Ok, jag har hört rykten om personer som verkligen älskar dessa sötslabbiga frukter. Men för alla andra är det här ett riktigt bra och väldigt gott tips. 

Ta bananerna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en fryspåse i några timmar eller i flera veckor. Det här är ett perfekt sätt att rädda gamla bananer och undvika matsvinn.

När bananerna är ordentligt frusna så tar du bitar motsvarande en stor banan och mixar dem tillsammans med 2-3 deciliter mjölk, ingenting annat. Då har du en riktigt frostig (glassig) god milkshake gjord på endast två ingredienser. Sötheten i den övermogna bananen gör att du får en helt perfekt frukostsötma i shaken. Häll upp i ett fint glas, drick och njut. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top