• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Det här ska du göra med dina övermogna bananer

  Visst är det tråkigt när klasen bananer man köpt gått från gröna till ledsna leoparder utan att man hunnit kalasa på dem. Men vad du än gör, släng dem inte. De översöta frukterna passar perfekt i en god och superenkel milkshake.

  Det här ska du göra med dina övermogna bananer
  Bananerna kan bli långt mycket svartare och prickigare än den här bananen och fortfarande funka i shaken Foto: Jesper Björnstedt

  Alltför svartprickiga och lite ledsna bananer gör nästa ingen glad. Ok, jag har hört rykten om personer som verkligen älskar dessa sötslabbiga frukter. Men för alla andra är det här ett riktigt bra och väldigt gott tips. 

  Ta bananerna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en fryspåse i några timmar eller i flera veckor. Det här är ett perfekt sätt att rädda gamla bananer och undvika matsvinn.

  När bananerna är ordentligt frusna så tar du bitar motsvarande en stor banan och mixar dem tillsammans med 2-3 deciliter mjölk, ingenting annat. Då har du en riktigt frostig (glassig) god milkshake gjord på endast två ingredienser. Sötheten i den övermogna bananen gör att du får en helt perfekt frukostsötma i shaken. Häll upp i ett fint glas, drick och njut. 

  Blir dina bananer ofta övermogna?
  Ja
  73
  28
  Nej
  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!