Här är de tio bästa öarna i Medelhavet

Vår systertidning Vagabond har listat Medelhavets tio bästa öar. Vi lånar deras kompetens och tipsar er om var ni nesofiler (öälskare) ska ta vägen.

Här är de tio bästa öarna i Medelhavet
Ischia – ett Italien i miniatyr Foto: IStock

Ischia, Italien

Världskända Capri är helt klart värt ett besök, men den mer jordnära och större grannön Ischia är inte mycket sämre. Vad det gäller bra stränder och prisbild, så blir Ischia vinnaren mellan de två. Ön är också betydligt lugnare än Capri och här hittar du Vardagsitalien på ett helt annat sätt. Längtar man efter lite Caprilyx så finns det också på Ischia, skriver Vagabond.  

 

 

Här är de tio bästa öarna i Medelhavet
Den här bilden från Korcula får en att vilja packa väskan genast. Foto: IStock

Korcula, Kroatien

Kroatien är fantastiskt, men vid det här laget känner många till det faktumet och turisterna kan bli många. Ön Korcula är en lugn oas i arkipelagen, men erbjuder ändå det Kroatien är känt för. Här finns en medeltidspampig öhuvudstad, stora skogar och så klart kristallklart vatten. På ön produceras också lokalt vin som passar fint till fisken och skaldjuren från vattnen runt omkring, skriver vagabond. 

Här läser du om resten av Vagabonds favoritöar>>

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top