husdjur

Foto: Getty Images | Det finns många goda skäl att ha husdjur.

Därför mår vi så bra av husdjur!

Du får kärlek, sällskap, rutiner, vänner och motion. Att ha ett husdjur ger dig många hälsofördelar. Och du får ett längre och friskare liv, menar forskare.

Foto: Shutterstock

Skaffa hund – så väljer du rasen som passar dig

En hund är ett fantastiskt sällskap! Men det finns vissa saker du behöver tänka på när du ska skaffa valp. Det är viktigt att du väljer en ras som passar dig och din familj. Ska det bli en klassisk labrador eller den nya favoriten cockerpoo? Här hjälper hundexperten dig att välja.

Fölet Lakkilak är ett livs levande mirakel

Det är ett under att shetlandsfölet Lakkilak kom till världen. Anne Pagmar anade tidigt att något var fel när det dräktiga stoet Fairylak började krysta flera månader för tidigt, men aldrig kunde hon ana hur det hela skulle sluta.
Foto: Jan-Erik Ejenstam

Anders Bagge: ”Jag kan inte tänka mig ett liv utan hund!”

För Anders Bagge är det aldrig långt till känslostormarna. Som jurymedlem i Idol har han skrattat, gråtit och skällt och när han nu ska leda Bagges herrelösa hundar blir det rikliga tillfällen att både uppröras och glädjas. För hundar, det är något som verkligen engagerar Anders.

Skaffa valp – det här ska du tänka på

Funderar du på att skaffa hund i vår? En valp är en underbar, livsbejakande ny familjemedlem men också en levande varelse som behöver mycket omsorg och uppmärksamhet. Hemmets Journals hundvetare Hans Norling har sammanställt sina bästa tips om vad du ska tänka på före valpköpet och under valpens första tid hemma hos dig.
Foto: Hans Norling, Shutterstock

En ny studie visar att katter föredrar mänsklig kontakt framför mat eller leksaker. Foto: Istock.

Ny studie: Katter väljer gos framför mat

Hundälskare hävdar ofta att katter inte är sociala och inte gillar sina ägare på samma sätt som hundarna gör.
Men en ny studie visar att katterna inte bara gillar sina ägare, de föredrar sällskap framför mat.

Scroll to Top