-
Så håller du hjärnan i trim: Fyra experter delar sina tips
Löpning, matlagning, läsning och musik är några av sätten våra experter håller sina hjärnor i form. Läs alla tipsen här!
-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
86-åriga Irma är dockmakare i Thailand
Irma Gustafsson, 86 år, älskar dockor! Så mycket att hon har tillverkat 300 av dem hemma i huset i Bangkok och 200 i sommarstugan. En kreativ hobby efter en framgångsrik och spännande karriär som affärskvinna i Thailand.
-
Smördegskringlor med skinka
Du kan även göra ett vegetariskt alternativ till smördegskringlorna. Ersätt till exempel skinkan med pesto.
-
Vardagsfavoriten: Örtig lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad
Lammfärslimpan är enkel att slänga ihop och full med smak. Ihop med klyftpotatis och en matig sallad blir det en härlig middag!
-
10 tips för att slippa vinterdeppen!
Vissa dagar så här års kan livet kännas tungt. Men det finns en hel del du kan göra själv för att muntra upp en gråmulen vinterdag.
-
Vintageparet som reser med stil!
Man kan resa på olika sätt. Anne-Marie Lindstedt och Ingemar Albertsson gör det med stil och helst i en tågkupé. Välskrudade i kläder från förr och utrustade med guideböcker som är minst 50 år gamla är de redo för alla Europas storstäder.
-
Vårfina vaser i vacker klädsel!
Gamla ting får enkelt nytt liv med virkad klädsel! Här har vi klätt in både en vas och en vanlig glasburk. Så här gör du dem själv!
-
10 blommiga favoriter inför våren!
När våren närmar sig vaknar längtan efter blommor – i krukor och vaser men också på fina detaljer. Här har vi samlat 10 fina favoriter som får oss att längta lite extra efter vårens ljus, färger och blommor!
-
75 år sedan befrielsen av förintelselägret: Bosses mamma offrade sitt liv för att hjälpa flyktingarna
Den 27 januari är det förintelsens minnesdag. Det är nu 75 år sedan befrielsen av förintelselägret Auschwitz. Våren 1945 kom båtar fyllda av utmärglade och sjuka krigsfångar från koncentrationslägren till hamnen i Malmö. En del var så svårt sjuka att ingen vågade hjälpa dem. Ingen utom Röda Korsets samariter. Bo Fröbergs mamma var en av dem.
-
Sesamknäcke
Du behöver 150 g hasselnötter 100 g sesamfrön 50 g solroskärnor 3 msk sesamolja 2 st uppvispade ägg 0.5 tsk flingsalt Ugn: 150° Gör så…