-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Naturjournalen – månadens bästa läsarbilder
Vintern närmar sig med stormsteg och för våra djur stundar tuffare tider. Det är som om hela naturen väntar och förbereder sig. Månadens finaste läsarbilder speglar den övergångstid vi befinner oss i. Håll till godo!
-
Gratinerad löksoppa med surdegsbröd
Löksoppan är både matig och mättande. Välj en god, lagrad och smältbar ost för bästa resultat.
-
Tips från bondepraktikan: Lite åderlåtning någon?
Följer du den gamla bondepraktikan? Den gamla vädervisdomarna är inte alltid helt lätta att förstå sig på, och visst kan det bli lite underhållande ibland.
-
Insekter och blommor som luras!
Det är lätt att bli lurad i naturen. En del djur, särskilt insekter, är inte vad de ser ut att vara. Inte ens alla blommor kan man lita på.
-
Wallenbergare med potatispuré och lingon
Klassiska wallenbergare smakar underbart! De saftiga biffarna serveras med rårörda lingon, gröna ärter och potatispuré.
-
Gamla ting: Fin 1800-talsmortel från Sundsvall
Manuela från Boden skickade in en bild på sin fina mortel i metall, och var nyfiken på vad experterna kunde berätta om den!
-
Kladdkaka med mörk choklad
En extra lyxig kladdkaka med mörk choklad och färska bär på toppen. Det här är kladdkakan för dig som älskar choklad.
-
Per Penna: Besvikelsens soppa
Bitten minns med fasa när hon hade blivit lovad en god middag av sin moster. Men den här typen av soppa är det inte så många barn som uppskattar.
-
Christofer var nära att dö i Corona
Christofer Kalajo tillhörde långt ifrån riskgruppen för covid-19. Men när han insjuknade i viruset var han nära att dö. Under några dramatiska dygn hängde hans liv på en skör tråd. Hemma i lägenheten gick sambon Anna omkring – livrädd för att få det hemska telefonsamtalet.