Nasi goreng med räkor och grönsaker

Nasi goreng betyder "stekt ris" och är en indonesisk rätt gjord på ris och olika grönsaker. När du lagar den här rätten kan du passa på att ta tillvara på både överblivet ris och diverse grönsaker. Här serverar vi räkor till, men kyckling går också bra.

4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 250 g broccoli
  • 100 g purjolök
  • 150 g vitkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl kokt ris 3 dl okokt
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • 300 g skalade räkor

Servera med

4 ägg
salt, peppar

Gör så här

1

Hetta upp olja i en stekpanna och stek curryn hastigt under omrörning.

2

Tillsätt broccoli, purjolök, vitkål och vitlök. Stek någon minut till.

3

Tillsätt ris och ärtor och stek tills riset är varmt. Vänd sist ner räkorna.

4

Stek äggen, salta och peppra, och servera dem till.

Scroll to Top