Alla artiklar

  • Äpplesill

    Syrliga äpplen sätter fin smak på vår svenska sill.

  • Pannkaka som wraps och rulle

    Wrap är som en stor "ätbar tallrik" av tortillabröd, tunnbröd eller, som i det här fallet, tunn pannkaka. Brödet viks ihop till ett paket, som brukar ätas med händerna, men använder man pannkakor bör man nog ha kniv och gaffel. Det går förstås också bra att rulla ihop pannkakan med fyllning – det blir ju precis lika gott!

  • Svampfyllda spättfiléer

    Fisken ska lättrimmas innan den steks i ugnen. Lite ovanligt men mycket gott. Själv brukar jag använda hemplockad skogssvamp till fyllningen, men det går bra med champinjoner.

  • Räkor med Hetta! (av Ulrika i Klippan)

    Du behöver 360 g skalade räkor 1 l vitkål finstrimlad 1 st purjolök i ringar 2 tsk olja 1 dl hönsbuljong 2 msk tomatpuré 1…

  • Champinjonfisk I

    Lika enkel som god. Servera gärna med potatismos och en fräsch sallad.

  • Laxmousse I

    En läcker liten rätt, "lyxigt" god med både lax och räkor.

  • Gäddfärs (av Sofia Gartman i Göteborg)

    Du behöver gädda eller gäddfile ca 500 g 1 tsk salt 1 krm vitpeppar kajennpeppar 1 st ägg 3 dl vispgrädde 3 st äggvitor 1…

  • Räkwok

    Du behöver 1 kg räkor med skal 1 st purjolök 3 st stjälkar blekselleri 1 st aubergine 150 g sockerärter 9 st rädisor 2 dl…

  • Sommarsill I

    Såsen är rikligt tilltagen eftersom det godaste med den här rätten just är att få mosa färsk potatis i den dillmättade såsen. Mums!

Scroll to Top