-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Panikchokladröra (av Hanna i Halmstad)
Du behöver 2 tsk kakaopulver 3 tsk strösocker grädde Lagom mycket mjölk (Mjölk) Det här behövs för ca 1 port: Gör så här 1 Tag…
-
Pannacotta
Från Italien har vi fått mycket gott – i synnerhet när det gäller efterrätter. Och någonting som är alldeles extra gott är Panna cotta, en ljuvlig gräddpudding som serveras med karamellsås, frukt och bär.
-
Äppelgrottor med kokosmaräng
Bjud på en lätt varmrätt och avsluta måltiden med de här läckra äppelbakelserna. Den fluffiga kokosmarängen döljer citronfriska äpplen som smälter i munnen.
-
Dajmtårta (av Estelle i Varberg)
Du behöver 2 st ägg 2 dl socker 50 g mandel 50 g hasselnötter 1 tsk bakpulver 2.5 dl vispgrädde 4 st daim Det här…
-
Frusen moccadröm
Den här ljuvliga parfaittårtan har en god smak av kaffe, choklad och mandelmassa och kan göras i god tid. När det är dags att servera tar du bara ut den ur frysen och garnerar.
-
Vaniljparfait
En läcker efterrätt är "pricken över i" efter en god middag. Parfait är en sorts glass, som bör tinas en stund innan den serveras. Jättegott med färska bär till!
-
Rabarberpaj med krämig fyllning
Jag har många goda recept på rabarberpaj men den här är en av mina favoriter!
-
Saffransglass med honung och hallonsås
Det finns desserter man aldrig glömmer när man en gång har smakat dem. Den här desserten är just en sådan! Glassens lilla sötma bryts fint av hallonsåsen som dessutom gör efterrätten till en ljuvlig färgsymfoni.
-
Plommonparfait
På hösten dignar träden av stora, söta plommon i lysande färger. När du ätit dig mätt på de färska, så prova den här ljuvliga desserten!















