Alla artiklar

  • Kan barnbarnen ärva risken för blodproppar?

    Jag är en 71-årig kvinna som 1998 fick en blodpropp i lungan. Efter 14 dagar på sjukhus och ett halvt års medicinering med Waran är…

  • Fiskfärs

    Fiskfärs är en bra bjudrätt som alltid väcker uppskattning. Den är mycket god och kan serveras varm som huvudrätt eller kall på en buffé. Till den varma färsen bjuder jag varma såser och till den kalla en sås av gräddfil och örter. Servera den uppstjälpta färsen med kokt pressad potatis, såsen och någon grönsak.

  • Pastasallad med räkor och avokadokräm

    Du behöver 175 g pasta penne broccolibuketter ca 2 dl 750 g räkor oskalade 1 st röd paprika 1 st paprika gul 1 st rödlök…

  • Mandelgratinerad kyckling

    När du har bråttom passar det bra med mandelgratinerad kyckling. Grillad kyckling, mandel, persikor och creme fraiche ingår i denna snabba och lättlagade middag.

  • Majssoppa med korv

    När du vill äta billigt så är majssoppa med korv ett utmärkt alternativ.

  • Fyllda vegetariska pannkakor

    Pannkakor med vegetarisk fyllning.

  • Dragonkyckling

    Dragon är en härlig krydda som sätter fin smak på många råvaror, inte minst kyckling som egentligen har en "snäll" smak. Det här är en lättlagad festrätt. Jag har använt mig av kycklingfilé men alla delar av kycklingen passar bra till denna rätt. Du kan också stycka en hel kyckling.

  • Mandeläppelpaj med mynta

    Äppelpaj med mandel i pajskalet, som fyllts med äppelklyftor överströdda med mynta, avslutar middagen.

  • Tomatsallad med pepparrot

    Jag brukar servera tomatsalladen som förrätt, det blir för mycket smaker på en gång annars. Den som vill kan givetvis servera salladen till maten.

Scroll to Top