Asiatisk grönsakscurry

En mättande och god grönsaksrätt med spännande smak.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • potatis ca 300 g
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl ärter frysta
  • 2 msk korinter

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i små tärningar. Fräs det skurna i oljan i en gryta.

2
Tillsätt curry, farin, salt och peppar. Häll över kokosmjölken och låt grytan sjuda under lock ca 10 minuter.

3
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner strimlor och ärter i grytan. Sjud i ca 5 minuter till.

4
Strö över korinter och bjud grytan till ett gott kokt ris och med en raita. Så gör du raita: Blanda matlagningsyoghurt med avrunnen ananas och rivet citronskal.

Scroll to Top