Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- potatis ca 300 g
- 1 msk olja
- 1 msk curry
- 1 msk brun farin
- 1 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- 2 dl kokosmjölk
- 1 st röd paprika
- 2 dl ärter frysta
- 2 msk korinter
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i små tärningar. Fräs det skurna i oljan i en gryta.
2
Tillsätt curry, farin, salt och peppar. Häll över kokosmjölken och låt grytan sjuda under lock ca 10 minuter.
3
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner strimlor och ärter i grytan. Sjud i ca 5 minuter till.
4
Strö över korinter och bjud grytan till ett gott kokt ris och med en raita. Så gör du raita: Blanda matlagningsyoghurt med avrunnen ananas och rivet citronskal.