-
Vinn veckans hälsovinster!
Nu har du chansen att vinna återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 20
Välkommen till Snabba krysset!
-
Veckans Sverigelotter 20
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 20
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Johanna, 50, lever off grid i skogen: ”Mitt mål är att bli så självförsörjande som möjligt”
För inte så länge sedan var Johanna Karlsson, 50, helt inne i Stockholms stressiga storstadsliv. Men efter en tuff separation lockade en enklare tillvaro.
-
9 viktiga råd innan du öppnar upp fritidshuset för säsongen
Ska du öppna upp fritidshuset för säsongen? Efter en lång vinter finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här är expertens viktiga råd.
-
Dags att sätta potatis – så får du en lyckad skörd
Inget är så gott som att äta nyskördade, egenodlade knölar! Och få grödor är så lätta att lyckas med. Det finns många sorter att välja bland och ingen odling är för liten – en hink på balkongen går faktiskt också bra.
-
Läraren Karin tar hjälp av serietidningar i klassrummet: ”Bra för barn som har svårt med läsningen”
Den tecknade franska serien om Asterix och Obelix inspirerade Karin att lära sig franska en gång i tiden. Och nu, som lärare, tror Karin att seriefigurer kan väcka lust att läsa hos barn. Särskilt barn som har svårt med svenska språket.
-
Franska briocher
Bullar som är goda till frukost eller till fika. Serveras gärna varma.
-
Ostfylld lövbiff med pastasallad
Ost passar utmärkt att fylla en lövbiff med. När osten blir varm och krämig känns det överflödigt med en sås. En pastasallad med nötter, marinerade tomater och örter är ett fräscht tillbehör. Salladen är god både varm och kall.
-
Matig biffsallad med rödbetor och linser
Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sältan från en ädelost och bacon. Linserna är både goda och nyttiga och ger, tillsam-mans med lövbiffen, en matig sallad.
-
Fransk lövbiff med kall bearnaisesås
Klassisk hemgjord bearnaisesås är fantastiskt gott men också väldigt fett. Så när samvetet får tala brukar jag röra ihop den här kalla såsen med crème fraiche och smaksätta med de klassiska kryddorna.
-
Lindströms lövbiff
Här förgyller klassiska tillbehör som inlagda rödbetor, saltgurka och kapris den stekta lövbiffen. Tillbehören läggs upp i olika skålar, så kan var och en gör sin ?delikatesstallrik?.
-
Möt vår nya bloggare: Anna Braw
Anna Braw är redaktör på Libris och ligger bakom en rad böcker i Kyrkkaffeserien, där bland annat de populära handarbetsböckerna Värma en liten, Restvärme och nu senast även Sticka & Skicka ingår.
-
“Äntligen vågar jag visa händerna igen”
Marija Flygare hade just kommit hem från en utlandsresa och skulle skrubba golven. Trött som hon var glömde hon spä ut rengöringsmedlet med vatten. Plasthandskarna frättes sönder och Marija drabbades av kroniska handeksem…
-
Cykla in våren!
Nu är våren här och det är dags att ta fram cykeln ur förrådet. Att cykla är inte bara härligt och miljövänligt utan dessutom fantastiskt bra för hälsan!
-
Oemotståndliga Mariabullar
Lär dig baka den klassiska Mariabullen – en bakelse med frasig yta och gräddig vaniljfyllning som är fullkomligt omöjlig att stå emot!