Alla artiklar

  • Veteknutar med Nutellafyllning

    Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk 125 g smör 1 dl strösocker 1 st ägg 1 tsk salt 13.5 dl vetemjöl Fyllning: nutella…

  • Rågbullar med valnötter och russin

    Degen ska förberedas dagen innan.

  • Havrebullar

    Du behöver 3 dl fiberhavregryn 4.5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk brödsirap 0.5 dl rapsolja smör- och 1.5 tsk salt vetemjöl ca 8…

  • Vallmogifflar

    Du behöver 50 g jäst mjölk + 4 dl 2 st ägg 2 tsk salt vetemjöl ca 15 dl 150 g smör Pensling: 1 st…

  • Briocher

    Degen ska förberedas dagen innan.

  • Vegetarisk puttanesca

    Här är en vegetarisk variant, utan sardeller. Den som inte behöver äta laktosfri kost kan toppa pastan med nyriven parmesanost.

  • Makaronilåda med getost och squash

    Med getost, mjukstekt squash och timjan ger man makaronipuddingen ett ansiktslyft. Trots alla nya pastasorter som kommit på senare år står sig de ?gamla hederliga? Idealmakaronerna väl när det är dags att laga en makaronipudding.

  • Auberginepasta med mozzarella

    Här är det bäst att välja en rörformad pastasort så att såsen både fastnar på pastans insida och utsida.

  • Pasta med kikärter och rucola

    En sorts pesto, fast utan ost och med solroskärnor istället för nötter. Rucolans peppriga smak passar utmärkt i den här typen av kall sås istället för den mer vanliga basilikan. Om rucolan behöver sköljas, torka den noga. För den som inte behöver äta laktosfri kost är det gott att både blanda i 1 dl riven parmesanost i pastan, och dessutom toppa med lite extra nyriven…

Scroll to Top