-
Restips för dig som älskar nostalgi – här är det som förr i tiden!
En lägenhet där tiden har stannat i mitten av 1900-talet, en charmig, gammaldags trästad och en väg kantad av retroupplevelser – runtom i landet finns flera resmål som minner om svunna tider. Här är guiden för dig som älskar nostalgi.
-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Veteknutar med Nutellafyllning
Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk 125 g smör 1 dl strösocker 1 st ägg 1 tsk salt 13.5 dl vetemjöl Fyllning: nutella…
-
Rågbullar med valnötter och russin
Degen ska förberedas dagen innan.
-
Havrebullar
Du behöver 3 dl fiberhavregryn 4.5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk brödsirap 0.5 dl rapsolja smör- och 1.5 tsk salt vetemjöl ca 8…
-
Vallmogifflar
Du behöver 50 g jäst mjölk + 4 dl 2 st ägg 2 tsk salt vetemjöl ca 15 dl 150 g smör Pensling: 1 st…
-
Briocher
Degen ska förberedas dagen innan.
-
Vegetarisk puttanesca
Här är en vegetarisk variant, utan sardeller. Den som inte behöver äta laktosfri kost kan toppa pastan med nyriven parmesanost.
-
Makaronilåda med getost och squash
Med getost, mjukstekt squash och timjan ger man makaronipuddingen ett ansiktslyft. Trots alla nya pastasorter som kommit på senare år står sig de ?gamla hederliga? Idealmakaronerna väl när det är dags att laga en makaronipudding.
-
Auberginepasta med mozzarella
Här är det bäst att välja en rörformad pastasort så att såsen både fastnar på pastans insida och utsida.
-
Pasta med kikärter och rucola
En sorts pesto, fast utan ost och med solroskärnor istället för nötter. Rucolans peppriga smak passar utmärkt i den här typen av kall sås istället för den mer vanliga basilikan. Om rucolan behöver sköljas, torka den noga. För den som inte behöver äta laktosfri kost är det gott att både blanda i 1 dl riven parmesanost i pastan, och dessutom toppa med lite extra nyriven…