Fjordkryssning i Norge: Enastående vyer på bekväm resa

Nu har du chansen att följa med på en enastående kryssning som tar oss långt in i Norges vackraste fjordar! Dessutom besöker vi charmiga städer och njuter ombord på vårt kryssningsfartyg som är fyllt med underhållning och god mat.

Följ med på en härlig kryssningsresa som ­bjuder på natur, kultur, historia och nöje.

Vår kryssning startar i ­Köpenhamn för att därefter färdas norrut genom Norges vackra fjordlandskap. Kryssningen genom Geirangerfjorden erbjuder hisnande vyer på en av Jordens vackraste platser. Dessutom besöker vi tre charmiga städer i Norge. Hellesylt, Stavanger och Haugesund bjuder på både skönhet och rik historia.

När vi lämnar Haugesund väntar en dag till havs och nästa morgon vaknar vi upp i tyska hamnstaden Kiel. Efter en dag i hamn och möjlighet till flera utflyktsval så styr fartyget tillbaka till Köpenhamn och vi reser sista biten med buss hem igen.

Under resan bor vi i fina hytter på kryssningsfartyget Costa Diadema. Där kan vi njuta av solen på det 500 ­meter långa promenadstråket, fynda i shoppingdistriktet Portobello Market och fresta smaklökarna med italienska läckerheter. Costa Diadema är utformad för att göra din resa så avkopplande och under­hållande som möjligt.

I de hamnar vi lägger till finns det möjlighet att mot tillägg följa med på intressanta utflykter. Dagarna och kvällarna till havs är fyllda av upplevelser. Ta en svängom på dansgolvet med livemusik eller se någon av showerna som erbjuds ombord. Välkommen att kryssa med oss!

Costa Diadema blir vårt hem under kryssningen.

Kryssning i Norge 1–8 juni 2024

Dag 1

Vår buss avgår från Norrköping under förmiddagen för att därefter fortsätta via Linköping och Jönköping mot Köpenhamn dit vi anländer under eftermiddagen. Fartyget lämnar kajen 18.00 på sin väg mot de norska fjordarna.

Dag 2

Idag befinner vi oss till havs och vi kan ta del av allt vad fartyget har att erbjuda. Ombord anordnas en rad av olika aktiviteter, däribland olika dansklasser. Men du kan ­också bada och koppla av på pooldäcket som är indelat i tre områden.

Dag 3

Strax efter frukost lägger ­fartyget till i Hellessylt, som många anser vara en av Norges vackraste platser. Här kan du följa med på en rad olika utflykter mot tillägg. Vad sägs om Strandafjället och den ­berömda Trollstigen eller varför inte en tur till Briksdalsglaciären?

Vid lunchtid går fartyget in i den 15 kilometer långa Geirangerfjorden som anses vara Norges vackraste fjord. En naturupplevelse du sent ska glömma, med stupbranta fjällväggar och fantastiska vattenfall.

Balkonghytt finns som tillval på båten.

Dag 4

Efter frukost har du tid att njuta av de sagolikt vackra ­vyerna från soldäck innan fartyget lägger till i den färgstarka staden Stavanger lagom till lunch. Staden är full av historiska hus i regnbågens alla färger och bjuder på många naturupplevelser. Varför inte följa med på en stadsrundtur (mot tillägg) där du även får möjlighet att prova på norska pannkakor, innan tid ges till att botanisera bland de många hantverksbutiker som finns här?

Dag 5

Under morgonen lägger vi till i Haugesund på Vestlandet som är vårt nordligaste stopp på denna kryssning. Följ med på en intressant tur till vikingabyn Avaldsnes eller varför inte göra ett besök i den mysiga staden och provsmaka regionens speciella efterrätt, Dronning Mauds pudding, som görs med choklad och ett slags äggtoddy-mix.

Dag 6

Efter ett par intensiva dagar iland, får du idag en dag ombord till att smälta alla intryck. Kanske koppla av med massage i spaavdelningen ombord? Eller kan ni kanske utmana varandra i Formel 1-simulatorn eller gå på 4D-bio.

Den charmiga staden Haugesund utgör vändpunkt för vår kryssning.

Dag 7

Vi vaknar upp i Kiel som inte bara är en traditionell hamnstad utan också känd för sin välbevarade medeltida stadskärna. Fartyget ligger i hamn hela dagen och du har möjlighet att följa med på tillvalsutflykter till Hamburg eller den mysiga staden Lübeck. Önskar du hellre stanna kvar i Kiel kan ett besök i Bülks fyr varmt rekommenderas. Rådhustornet, Sjöfartsmuseet och Stadsmuseet Warieberger Hof är också värda att besöka.

Dag 8

Efter frukost checkar vi ut och tackar för denna gång. Vår buss väntar vid hamnen för att ta oss hem igen, via Jönköping och Linköping till slutdestinationen Norrköping.

Längs fjällsluttningarna forsar vattnet ned i strida strömmar.

Resefakta

Avresa: 1 juni 2024
Hemkomst: 8 juni 2024
Avreseorter: Norrköping, ­Linköping, Jönköping och ­Köpenhamn
Pris: Från 16 995 kr per person i del av hytt

Allt detta ingår:

 • Buss från Norrköping, ­Linköping eller Jönköping till Köpenhamn.
 • Kryssning 7 nätter i vald hyttkategori
 • Helpension på kryssningen (ej specialrestauranger)
 • Dricks till hytt- och serveringspersonal
 • Underhållning och shower
 • Aktiviteter och gym ombord
 • Hamnavgifter och skatter
 • Lagstadgad resegaranti
 • Färdledare från Kryssningar.se
 • Representant från Hemmets Journal vid fler än 25 del­tagare

Tillägg:

 • Hytt med balkong: 4500 kr
 • Enkelhyttstillägg: 3000 kr
 • Dryckespaket ”My drinks”: 2900 kr
 • Utflykt till Strandafjället och Trollstigen
 • Utflykt till Briksdalsglaciären
 • Stadsrundtur Stavanger Utflykt till Haugesund och ­vikingabyn Avaldsnes
 • Utflykt till Hamburg
 • Utflykt till Lübeck
 • Avbeställningsskydd

Så här bokar du:

Ring Kryssningar.se på 0700-34 00 00 eller mejla på info@kryssningar.se

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tid­tabelländringar utanför vår kontroll.

Scroll to Top